SyhLm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar hepinizin yorumlarını dikkatlice okudum. Söylenen çoğu şeyi zaten biliyorum. Spor yapmayan biri de değilim ayrıca . Şuan dışarıdan bakıldığında bana da çok saçma gelen bir kur. Spor salonunda çok yakın 3 arkadaşım şiddetle yapmamı önerdi. Bende hepinizin dediği gibi karşı çıktım en başta bakalım . Bugün 3. gün dün öğlen ufak tefek baş ağrılarım oldu ama bugün hiç bir şey yok vicudumla barışık bir insanım bu zamana kadar hayatımda doktora gitmişliğim yoktur yaşım 30 baktım ki beni zorlayan durumlar olacak bırakırım Ama şimdilik aksi bir durum yok.

Birde arkadaşlar şu var Peygamber Efendimiz Ramazan ayının son 10 günü sadece su içer miş . Su ile orucunu bozar su ile niyetlenir miş. 3 ile 5 hurma arası yermiş 7 hurmayı geçmez miş. Buradan da şu anlaşılıyor. Kimse 10 - 15 gün gıda almayınca ölmez. Ben şuan vücuttaki birikmiş depolanmış yağları tükenmekteyim.
İşte hocam çok güzel dedin ama Peygamber efendimiz diyet yapmıyordu neden hurma ile su biliyor musunuz ?

Hemen alıntı yapıyorum sana o cümleyi :

Alıntı
Hz Muhammed (sav) sahur ve iftarda genellikle hurma yiyebilir ve su içerdi. Diğer sahabelerden farklı beslenmeyen ve ailesini de öyle yedirmeyen Resulullah Efendimiz, yiyecek bir şey bulamadığında yemez, bulduğundaysa çoğunu dağıtırdı.
Yani diyetten değil durum, bu duruma Peygamberi alet etmek yada örnek göstermek hiç hoş değil. Bundan yüzyıllar öncesini söylüyorsunuz, ayrıca Peygamber efendimiz bu durumu sadece ramazanda yapıyor gündelik hayatında değil.

Şimdi bizim insanımızın çoğu saf okur yazınızı aaa Peygamberimiz bile bu diyeti yapmış der başlar. Beni yanlış anlamayın sakın.