Merhaba arkadaşlar, forex piyasasına küçük yatırımlarla giriş yapmak istiyorum. Konuyu araştırdım, biraz bilgi edindim, demo hesapla ufak tefek bi'şeyler yaptım ama hem tecrübeli arkadaşların fikrini almak, hem anlamadığım konular hakkında bilgi almak, hem de anladığımı sandığım ama doğruluğunu bilgi sahibi arkadaşlara teyit ettirmek istediğim konular var.

Aklıma gelen soru ve sorunları aşağıda listeliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

1- Aracı firma benim para kazanmam veya kaybetmemden kar elde eder mi, yoksa kazancı 2-3 piplik alış satış farkından mı ibarettir?

2- Hesabıma göre 1:100 kaldıraçla doğru pozisyonda yatırım yaptıysam 100 piple paramı (teminatı) ikiye katlar, parite beklentimin aksi yönünde değişirse de yine 100 piplik zararda teminatım erir. Doğru mudur?

3- Kaldıraç oranını değiştirmek mümkün mü, örneğin 1:100 değil de 1:10 kaldıraç kullanarak yatırım yapabilir miyim?

4- Önceki sorunun cevabı evet ise: Demo hesabı gcm'den açtım, en az 5 mikrolot (0.05 lot)'luk yatırım istiyor ki, bu da "USD..." ile başlayan paritelerde 5000 dolara tekabül ediyor. Bu yatırım için de 1:100 kaldıraçta 50$'lık yatırım uygun ama, 1:10 kaldıraç için 500$ teminat ister (yenılıyorsam düzeltin). En az 0.05 lotluk yatırım forex piyasasında kural mıdır, yoksa daha düşük teminatla yatrırım yapabileceğim aracı kurumlar var mı?

5- Doğru yatırım yapıp kazanç elde ettiğiniz halde paranızı alamadığınız oldu mu? Özetle fx firmaları güvenilir mi?

6- Zararı durdurmak için koyduğumuz alt (veya üst) limit (literatürdeki adını bilmiyorum) program kapalı olsa da geçerli midir?

Aslında aklımda çok fazla soru işareti vardı ama yazmaya başlayınca aklıma bu kadarı geldi. Yeni sorular için konuyu güncelleyebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Forex piyasası hakkında genel görüş ve önerileriniz de çok işime yarar.

İyi çalışmalar.