Selanik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada yine belge olarak bir pdf linki verilmiş.
Günümüz Türkçesiyle okuyacak olursak dönemin cami ve Mescitler kullanım alan ve ihtiyaçlarına göre tasnif edilecek. Yani sıralanıp gruplandirilacak ve kaydı alınacak.
Bunun dışında kalanlar ve ihtiyaç fazlası olanlar ise başka bir amaçla kullanılmak uzere mescit hükmünden çıkarılacak.
Bunun nesi anormal anlamış değilim.
Asıl anormal olan ise sudur:
Ben Malatya li yim. Yaklaşık 7-8 sene önce buranin Belediyesi Hollandalı bir firmaya (bazılarının deyimiyle Haçlı ordusuna) belediyenin altın yumurtlayan arsasını sattı.
Sonra ne oldu biliyor musunuz?
O hollanda li sirket daha geniş alana avm yapabilsin diye o arsanın içindeki Cami bizzat belediyenin izniyle yıkıldı. Yerle bir edildi.
Para uğruna camiyi satanlar bir de kalkmış geçmişe iftira atıyorlar.

Ha bu arada unutmadan. Google dan bi arastirin bakalım. Vakfına aldığı cami arsasını o camiyi ibadet amaçlı kullanmayarak oto parka çeviren malum şahsiyet kimmiş?
kanun maddesi ekledim oku araştır, resmi yayından.
okuyup şöyle demen lazım; "evet kanun varmış ben yanlış bilgi edinmişim doğrusu evet camileri mescitleri başka amaçla kullanmak için kanun çıkarmışlar, kusura bakmayın yanlış bilgilendirdim"

15 Kasım 1935’te TBMM’nin çıkardığı 2845 kanunu resmi yayından okudum mu ? evet ise o zaman tamam, hayal kurma