Babam da trafikte kendini kaybediyor. Bana biraz istem dışı olarak stres atıyor gibi geliyor. Gerçi magandalık yapmıyor ama kurallara uymayanlara çok aşırı reaksiyon gösteriyor. İşin bir de sizin anlattığınız boyutu var hocam. Pisi pisine kavgalar, yaralanmalar, hatta söylediğiniz gibi ölümler...
Siz bu işe öncülük ederseniz bir şeyler çıkar düşüncesindeyim. İsterseniz gönüllü olarak makale yazarım. Proje hayata geçtiğinde, haberdar ederseniz memnun olurum. Bir derece katkım olursa, ne mutlu bana.
Duyarlılığınız için kendi adıma teşekkür ederim.
Rica ederim. Tabii ki haber veririm. Umarım bir şeyler değişir. Teşekkürler.
Fikir ve proje güzel lakin...
İstanbul'da sürekli yol çalışmaları oluyor. Tabi ki bu yollar ileriye dönük olarak kullanılacak ve çok daha rahat bir şekilde seyahat etmemizi sağlayacaktır. Ama.. bizde çalışmanın zamanı yanlış, çalışma yapılınca alternatifleri yok, alternatif olarak diğer yolun yarısını alıyoruz, diğer yol ve kapanan yol ise toplamda 6 şeritse eğer, bir anda 2 şerite düşürüyoruz.. adam bir tatil yapmak için ailesini alıyor ve pikniğe gidiyor altı üstü ama günün yarısını yolda geçiriyor.
Örnek veriyorum, Oruç'tan önce gitmiş olduğum bir istikamette yol çalışması nedeni ile 15 km'lik yolu 2:45 saatte zor geçtim..
Bu bayram'da ise İstanbul dışına çıkarken 45 km'yi ortalama 4 saatte aldık. 45 km'nin ise toplamda 1 km'lik iki noktasında çalışma vardı.
İstanbul içi trafikten ise hiç bahsetmiyorum çünkü orada kısmen yoğunluk olması mümkün. Bu söylediğim trafiğin ise şehirleşme ile hiç alakası olmayan ana yollardı.
Kısacası, insanlara "kardeşim, 45 km'lik yolu 4 saatte aşmak istemiyorsan eğer, falanca noktada bir km'lik yol çalışması var ve orada toprak yoldan, saatte 20 km. hızlı gideceksiniz" denseydi eğer, 45 km'lik yolu, 45 dakika da değil ama 1:15 dakika da alırdık mesela..
Bu söylediğiniz biraz farklı bir durum. Her zaman olmuyor ama kuruluşları tabii ki eleştireceğiz. Ancak bu konu bizi biraz aşıyor. Ne dersek diyelim, çalışmayı yapanlar yine aynı olacak. Çünkü bizim bildiklerimizi onlar da biliyor. Ancak benim söylemek istediğim, rutin trafikte sakin olmak.