Konya Komek 2015-2016
Her zaman olduğu gibi ilk olarak Konya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları Komek ile başlıyoruz. Geçtiğimiz yıla kadar sadece şehir merkezinde hizmet veren Komek 2015-2016 eğitim öğretim döneminde bir çok ilçede şube açarak merhaba diyecektir. Yüzlerce branşta sanat ve mesleki eğitim imkanı bulacağınız Komek Kursları 16 yaş ve üzeri herkese eğitim fırsatı sunmaktadır.
Yılda 3 Defa Kayıt Süreci Bulunuyor
Konya ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımızın eğitimini amaçlayan Komek 2015-2016 dönemi içinde her yıl olduğu gibi 3 farklı kayıt takvimi uygulayacaktır. Yaklaşık 15 gün süren kayıt süreci ilk olarak 1 Eylülde başlamaktadır. Sonrasında ise Ocak ve Temmuz ayında yeniden başvuru şansı bulunmaktadır.
Başvurular İnternet Üzerinden Yapılıyor
Komek kayıtları için temel düzeyde bilgisayar ve internet ile aranız iyi olması gerekir. Çünkü Komek kayıtları ilk aşaması İnternet üzerinden yapılmakta olup, kayıt günlerinde aktif olan bir sayfadan başvurunuzu yapabiliyorsunuz. Şuan kayıt adresi verme imkanımız olmayıp, çünkü Komekin açtığı sayfa sadece kayıt döneminde aktif olmaktadır. Bu işin ilk aşaması olup, İnternet üzerinden başvuru yapan kursiyer adayları ayrıca başvuru yaptıkları kurs merkezine yanlarında Nüfus Cüzdanı fotokopileri ile giderek başvurularını onaylatmaları gerekir.
Devamsızlık Yapanın Canı Yanıyor
Komekte eğitim alanların daha disiplinli olması gerekir, zira belirli devamsızlık sınırını aşan kursiyerler sadece sertifika hakkını kaybetmekle kalmıyor, aynı zamanda 1 yıl boyunca kurslardan men ediliyor. Yani katılacağınız eğitimi çok iyi araştırıni planlarınızı çok iyi yapın, yoksa 1 yıl boyunca başka eğitim alma imkanınız olmaz. Aynı zamanda bu eğitime gerçek anlamda ihtiyacı olan insanlarında hakkına girmiş olursunuz, diyelim ve devam edelim.
Komek Yaz Okulu İle Çocuklarda Eğitim Alıyor!
Okulların kapanması ile birlikte uzun bir tatil süreci başlayan çocukların yaz tatilini en iyi şekilde geçirmeleri için Konya Komek yaz kursları başlatmış olup, bu yıl ikincisi düzenlenmiştir. Çocuk ve gençlere yönelik olan bu eğitim yaklaşık 2 ay sürecek geniş kapsamlı eğitim ve etkinliklerden oluşmaktadır. Normal kurslara göre ücretli olup, fakat sembolik bir ücret alınmaktadır. Konya il merkezinde yaşayanlardan 150 ilçelerde yaşayanlardan ise 100 TL alınmaktadır. Çocuklarının dini ve değerler eğitimi almasını isteyen aileler düşünmeyin Komek yaz okulu dini ve değerler eğitimi yanı sıra tüm çocuklara Kuran-ı Kerim eğitimleri vermektedir. Çocuklarınızın ortalıkta tehlikelere açık olmasını bu şekilde önleyin. Konya Komek hakkında aktaracaklarımız bu kadar olup, daha fazla bilgi için yandaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
http://www.ismekkurs.com/komek-kayit-tarihleri
Kocaeli Ko-mek 2015-2016
İç Anadolunun en gelişmiş şehri Konyadan sonra şimdide yönümüzü Marmaranın en büyük sanayi kentlerinden biri olan Kocaeliye geçiyoruz. Tüm ilçelerde oturmuş bir eğitim sistemi bulunan Kocaeli Ko-mek 2015-2016 eğitim öğretim dönemine her zaman olduğu gibi Eylül ayında başlayacak olup, kayıtları yine İnternet üzerinden yapılmaktadır.
Dilediğiniz Zaman Kayıt Olun!
Kocaeli Ko-mek kursları kayıt konusunda oldukça esnek olup, bir anlamda Halk Eğitim Merkezi kayıt sistemi burada da uygulandığı söylenebilir. Eylül ayı ilk haftası başlayan Komek kayıtları eğitim süresi boyunca (okullar kapanana kadar) kayıt almaktadır. Yandaki linkten
http://www.komek.org/Komek.Web/Login.aspx kimlik bilgilerinizle giriş yapabilir ve başvuru yapabilirsiniz. Sadece ön kayıt niteliğinde olup, bu noktadan sonra beklemeye başlıyorsunuz.
Yeterli Başvuru Olunca Eğitim Başlar
Komek kayıtları sürekli açık olmasındaki neden eğitimi verilen branşlara yeterli sayıda kursiyer bulmak içindir. Örnek Web Tasarım eğitimi için 15 kişi alınacaksa bu sayıya ulaşılana kadar beklenir. Bu sizin şansınıza 10 günde sürebilir, 1 ay boyunca beklemenizi gerektirebilir. Güzel olmasına karşın bazen gecikmesi halinde planlarınızı alt üst edebilir. Belirlenen kursiyer sayısı tamamlanmasına müteakip,sizlere ulaşarak kurs merkezine kesin kayıt için gelmeniz istenir.
http://www.kursbilgileri.com/komek-kayit-tarihleri/