Aydınlattınız tekrardan teşekkürler. O halde şu yapılabilir sanırım; r10'da ki belli bir ticaret sayısına ulaşmış kişilere bu hizmet verilir. Sonrasında dediğiniz gibi karşılıklı güvene dayalı uygun gördüğümüz kişileri tespit edip sık eleyip sık dokuruz ona göre ona uygun kişilere bu hizmet sağlanır.
Farketmişsinizdir zaten burada sadece farklılık oluşturmak istiyorum. Farklılık iyidir. Farklı fikirlerle olmayan yada yapılmayan yada denenip başarılamayanı başarma gayemiz...
Önerilere açığız.
Öncelikle ttnet avukatının adını yazınca google da çıkmıyor, kama hukuk diye bakabilirsiniz. (Araştırmak isteyenler olursa şayet)
Bu iş olmaz demiyorum, olursa süper olur. r10 ticaret sayısı baz alınabilir ama işi global düşünmek lazım. Tabi ilk etapta r10dan başlanmalı. Forum dışındada ciddi bir potansiyel var. Buradaki müşteriler nasıl seçilmeli, bunun düşünülmesi gerek. Vadeli işi herkes sever. Parası olan adamda sever. Vadeli alan adamın parası yok diye birşey yok. Bugün Koç grubu bile ödemelerini bir ay sonra yapar. Ben istanbulun en iyi iş yapan restoranlarına mal veriyorum. 5-6 aylık çekler alıyorum. Sonuçta onlar vadeli satmıyor, yemeğin parasını hemen tahsil ediyorlar. Ama yinede vadeli ödüyorlar.
Şirketleşmiş düzgün şirketler ziyaret edilerek çekle hizmet satılabilir. Mesela aylık 500 lira servera para ödüyorsa 6 aylık çek alınır. Bu şekilde adam her ay para ödemekten kurtulur. Sizde bu çeki bankadan nakte çevrirsiniz, rotatif kredilerin oranları zaten çok düşük. Tabi daha büyük montanlı yerlere gitmekte fayda var. Hosting e mail servera şuna buna ayda 5 - 10 bin ödeyen firmalara gidip güzel bi katalog sunumuyla aldığı fiyatında az buçuk aşağında fiyat verip 6 ayda çek alırım dedin mi, iş patlar gider. Hem sen 6 aylık parayı peşin almış olursun ve bankadan nakte çevirirsin, hemde müşteri vadeli ödemiş olur rahatlar. Ben kendi sektörümde böyle yaptım, başarılı oldum. Ama herkes şanslı olamıyor tabiki, veresiye satıp batıp giden çok var. Allah ticarette doğru insanlarla çalışmayı nasip etmeli.