Böyle bir olay var. ICANN
tescil sözleşmesi ne göre bazı kategorilerde bulunan alanadları reserve edildiğinden kayıt yapılamıyor.
Belirli kategorilerde uygulanabiliyor (SPECIFICATION 5 - Example, Two-character labels, Reservations for Registry Operations, Country and Territory Names... )
Bunun dışında bir liste var. O listede yer alan alanadları geçici bir süre için güvenlik veya başka nedenlerle kayıt edilemiyor. (Name Collision List)
Evet malesef böyle bir olay varmış, ancak registrarlar sistemlerini buna göre hazırlamıyor, veya ben bu bahaneyle dolandırıldım. Domainin yeni sahibi 5000$ dan aşağıya olan teklifleri oto mesajla karşılıyor olmaz diyor

Ne diyelim hayırlısı olsun.
Bu arada arkadaşlar şöyle pis bir durum var burdan yazmış olayım. Yabancı büyük firmaların bir listesi var sanıyorum, bunlar değerli kelimeler listeleri. Örneğin "car" kelimesi. Hangi uzantıda yazarsanız yazın, ve domain boş olursa olsun size örneğin car.party domaini için premium domain diyecek ve ekstra para talep edecektir.
Aynı domaini örneğin networksolutions'da sorguladığımda, domainin boş olduğunu 10$ yıllık ücretinin olduğunu söylüyor. Godaddy'de premium domain yazıp 350$ istiyor.
Komik bir durum.