cAgAbA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"alıcıya alacak davası açamıyoruz, sadece dolandırıcılık davası açabiliyoruz" demişler. kullanıcı sözleşmesini eksik hazırlamışlardır ve kullanıcı sözleşmesine dayanarak gidebilecekleri hukuki bir durum ya da yol yoktur benim anladığım kadarıyla. bu durumda diğer kullanıcıya dayanmak ise tamamen törkiş stayla

Fakat bir firmanın kullanıcısından iyi niyet ve hassasiyet beklediğini, yapılan ödemeyi geri göndermesini istediğini ilk kez görüyorum. sürecin sonunda iş bekledikleri gibi olmayınca "iyi niyet göstermediniz bu durumda dolandırıcılık işinin bir parçası olduğunuzu düşündürecek derecede kötü niyet sergilemektesiniz" gibi gereksiz bir söylemin kullanıldığını da...

sözleşmelerini hazırlayan avukatlarını gözden geçirsinler. işin eninde sonunda gideceği yer orası.
İlk değil aslında, alanladları .com için aynı şikayeti yine forumda okumuştum. Başında aklıbaşında bir domainci var aslında. Öyle çoluk çocuk değil, projesi çok iyi, yeteri kadar destek de gördü. Hatta ben proje için twitter hesabımdan feragat ettim. Herkes destek olunca iyi de başladı proje. Biz de Türk olarak memnun olduk.

Ama bu dava ile tehdit etme meselesi ilk defa yaşanmıyor ve hiç de iyi olmuyor. Satıcıyı korkutarak kendini kurtarmaya çalışmak kabul edilebilir bir şey değil. Sözleşmelerini ona göre düzenlemeleri, paypal vesair alıyorlarsa lamamaları ya da satıcıya pp ödeme alınmasını kabul edip etmediğini dijital ortamda sorarak alışverişleri buna göre neitcelendirmeleri gerekir. Paypal diye sallıyorum yani, herhalde sorun budur, ödemenin alıcı tarafından geri çekilmesi konu olduğuna göre.

Yani böyle bir şey olmaz. Anlaşma yoluna gitmek başka, tehditvari konuşup, hukuki bilgisi olmayan kişileri korkutarak 3 kuruşu kurtarmaya çalışmak başka. Parayı sen kaybet, cezasını satıcı çeksin. Böyle bir sistem olmaz.