Modexi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dostum sana ilk tavsiyem şuanki aklım olsaydı kesinlikle 4 yıllığı te seferde okurdum (myo sonra fakulte olarak tamamladım) Çunki vaktin naktin gidiyor bir sene oturup sağlam çalış bence. Devlet kredi veriyor maddi yönden düşünme, ilk öncede yurda yazılırsın kyk ya falan güven gelişimin açısından. Aöf kayıdı olmak için zamanları var sitesinden takip et. Sonrasında ödeme yapıp kayıt olup kitaplarını alıp eve gidiyorsun. Her dönem 200+ şeklinde harç ödüyorsun. Bu şekilde kısacası (sağlam çalışırsan çabuk mezun olursun). Ama tavsiyem otur çalış 4 yıllık kazan
Teşekkür ederim öncelikle değerli yorumunuz için ancak maalesef işler göründüğü gibi gitmiyor bende. Benim ders çalışıp 4 yıllığa girme durumum yok. Bayramda seyranda, hafta sonu dahi çalışıyorum. Kafamda bir çok problem ve vakit ayırma problemim var. Ayrıca hepsini bir bahane olarak görürsek bende kendimde o kadar kapasiteyi ve azimi görmüyorum. Ancak ben bunları düşünerek açık öğretim veya direk 2 yıllık dışardan üniversite okumayı hedefleyerek direk geçiş hakkımı kullandım. Ancak dışarı çıkma durumu benim için maddi anlamda büyük problem. Ailemin ve benim durumum ortada yani olur yanı yok açıkçası.

Sadece dediğim gibi açık öğretim okuyarak 2 yıllıkta olsa üniversite mezunu olmak istiyorum. Toplam 4 dönem, 800 bir gider oluyor. Kitaplarımızı alıp, kayıt ücretleri falan ekstraları var birde sanırım sınav ücretleri falan ek olarak çıkacak. Tam net detaylı bilgim yok.

Kısaca aöf sitesine girip kayıt başvuru tarihlerini takip etmem gerekecek. Hangi bölümlere girebiliyorum. Direk başvuru yaptığımda o bölümle mi devam edeceğim? Öncelik vb. durumları söz konusu mu? Nasıl olacak, İstanbul içi mi hal ediyoruz bu işleri şehir dışına gidip geliyor muyuz yoksa? Gerçekten sıfır bilgim var.