Hazinesiz işlem yapan forex şirketlerini araştır.
Burada isim zikretmek istemiyorum. Fakat kendi şirket havuzunda emirlerin kalıp, yatırımcılara market maker tarzında işlem yapmalarına izin veren şirketleri ben açıkçası samimi bulmuyorum.

Düşünün USD/TRY paritesi 9-10 pips spread var
Fakat bunu 4-5 spreade indirme imkanınızda vardır. Bazı düşük STP ile çalışan firmalar ile bu mümkün. 4-5 hedef spreaddir.
Araştırmanız gereken, hazinesiz çalışan firmalarla iletişime geçmek ve o kurumlarda belli gruplar vardır. O gruplara nasıl dahil olacağınız konusunda bilgi alırsanız en azından biraz daha dürüst firmaları tercih etmiş olursunuz.

Forex hakkında 2008'den itibaren zaman zaman işlemlerim olduğum için biraz daha bilgi vermek istiyorum.

Teknik ve temel analiz ne kadar başarılı yorumlanırsa veya sizdeki eksikliğin kurum içindeki analistler tarafından giderilmesi şeklinde hamle yapılırsa daha başarılı olabilirsiniz. Fakat bu asla şirkete sor, tüyoyu kap, işleme geç şeklinde olmamalıdır. Kendinizden bir şeyler mutlaka katmalı ve kendinizi geliştirmelisiniz.

Ben teknik analizin indikatörlerden çok çizgi çalışmaları ile daha yararlı olduğundan yanayım. Aracı kurumlar bu analiz desteğini zaten ücretsiz veriyor. Sizin aramanız gereken bu çalışma üzerine ekonomik verileri eklemektir. ABD kaynaklaı 15:30'da açıklanan ekonomik takvim içerisinde 2 ve 3 yıldızlı veri setlerini düşünün. Bazılarının olumlu ve olumsuz gelmesi kafa karşaması oluşturur ve piyasanın ne yönde hareket edeceğini anlamanızı zorlaştırır. Ben özellikle tek yöne olumlu veya olumsuz veya ekseri şekilde böyle oluşumları arıyorum. O anda hemen işleme girmek yerine biraz da anlık grafik içinde ne yaptıklarına bakıyorum. Belki o anda aracı kurumu arayarak son bir kaç bilgi almak yerinde olabilir. İnanın forex bir anda öğrenilmez. Sanal ve gerçek bakiye ile pek çok işlem yapmak gerekiyor ve sürekli kaybeden ve istikrarı olmayan bir oyuncuysanız hatalarınızdan ders çıkartmanız gerekiyor.

Geçenlerde bir aracı kurumdan arandım. İsmi lazım değil! Öğrencinin USD/TRY hareketinden alış yaparak 500 dolar üzeri kazandığını söyledi. Amatör veya forexi yeni araştıran biri olsaydım hemen gerçek hesap açmam gerekirdi. Fakat ben bu tür haberlerde heyecan yapmam. Alış işlemi yapmışlar ve parite sert yükselmiş kazanmaları normal. Asıl tersi hareket olduğu zaman bir aracı kurum sizi arayarak "Geçenlerde ters şekilde işleme yakalanmış yatırımcılarımız tam 500$ kaybetti gibi" cümleler kurabilirler mi? Elbette hayır.

Lafı toparlayayım ve son birkaç cümle ekleyeyim. Forex i öğrenmek istiyorsanız deneme hesaplarında çok sayıda para batırmanız lazım. O sanal paralar batacak ki yeni hesap açarak hataları da ortaya dökerek daha doğru işlemler açabilesiniz. Ayda %25 civarı kar beklentiniz olsun ve bu gerçekten muazzam bir orandır ve uzun vadeli piyasada kalmaya çalışın. Kısa vadeli işlemler açarak gün içinde (birkaç saat içinde) kapatabilecek türde arayışlar içerisinde olun.

İndikatörlere çok güvenmeyin, çizgi çalışmalarına odaklanın. Gün içi teknik analiz ve destek, direnç gibi noktalar size verilecektir. Bunlar ile bir yere kadar gidersiniz. Piyasanın o anda ne yapmak istediğini ise temel analiz verileri ile anlarsınız. Bunu da algılamak için aracı kurumdan telefon ile destek almanızı öneririm.

Önerebileceğim analiz türleri: Gann analizi (özellikle gann box) trend kanalları, eğilim çizgileri ve ekonomik takvim diyebilirim.