HidrojenWEB adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
en uygun hangi universiteyse hangi üleyse yazılım müh. ne kadara mal oluyor çalışanlar veya ark. için düşünüyorum teşekkürler.Fiyat göndeririseniz sevinrim.Herşey dahil olsun lütfen.
Aslında Her Şey Dahil diye bir şey yoktur, sizin ne yiyip içeceğinizi, ne kadar para harcayacağınızı bilemeyiz sonuçta. Ancak temel gider kalemlerinizi belirtirsek, kendi harcamalarınızı göz önünde bulundurarak siz hesaplayabilirsiniz;

- Okul ücreti
- Konaklama ücreti
- Vize masrafı vb. ekstra küçük masraflar
- Temel yaşam giderleri (ulaşım vb.)
- Uçak bileti
- Danışmanlık bedeli (varsa)
- Kişisel harcamalarınız

Bu doğrultuda her ülkenin prosedürü ve süreçleri farklı farklı. Bizim çalıştığımız ülkelerdki üniversitelerin maliyetleri genellikle yüksek, balkan ülkelerini incelerseniz eğer yıllık 2-3000 € civarına okullar var. Buralarda eğitim alabilirsiniz, ancak kaliteli bir eğitim beklememek lazım.

İngiltere'de lisans fiyatı yıllık ortalama 7000 GBP olup lisans süresi 3 yıldır.

Amerika'da ise dönemlik ortalam 5-6000 $ civarında, yani yıllık 11-12.000'e geliyor ve 4 yıllık.

Diğer ülkelerde de maliyetler benzer. (Balkanlar ve uzakdoğu hariç).

Ayrıca Avrupa'daki devlet üniversiteleri var, yalnızca harç ödüyorsunuz Türkiye'deki gibi, ancak Türkiye'de bir bölümü kazanamadıysanız oralara kabul almanız biraz zor diyebilirim.