Googleda yükselmek sanıldığı kadar ne zor ne kolaydır . Standart işlerinize ek olarak yaptığınız işler sizi bir adım öteye alır . Peki neler yapmalı ?
Bir internet sitesini açınca şüphesiz hemen bir beklenti oluşur . Bu siteyi açtım parasıyla BMW alacağım ev alacağım ayda 3-5 bin lira yiyeceğim 6 ayda 10 bin liraları göreceğim gibi . Bu beklentiler tamamen yanlış olup yavaş ve sistemli adım atmak gerekir . Örneğin şu sıralar herkes bir teknoloji sitesi tutkusunda. Sebebi sanırım takipçisi bol parasıda boldur düşüncesi . Ama bu kesinlikle yanlış . Çünkü bir internet sitesini tutturmak helede bu siteden geçinmek büyük bir çalışma ister . Gelelim neler yapacaksınız ?
1- Özgün olun . Özgün içerik en önemli artıdır.
2- Düzgün bir hostinginiz olsun . Emin olun insan beklerken kaçıp gidiyor . 1-2 snde o site açılsın .
3- Sosyal Medya dostu olun ve çevrenizi kullanın . Neredeyse tüm sosyal ağlarda aktif link paylaşın , gerekirse reel hayattaki dostlarınıza sitenizden bahsedin .
4- Diğer sitelere tanıtım yazısı ve link değişimi sağlayın . Unutmayın bir elin nesi var iki elin sesi var . Bu laf internette çok önemlidir .
5- Az girin ama stabil girin . Sitelerinize birgün 4 birgün 20 içerik girerseniz o site tökezler en sonunda da ayağı kırılır . Günlük olarak aynı ölçüde içerik sunun .
6- Google Dostu olun . Siteleriniz Googlea uyum sağlasın bunun için Google politikalarına uyun . Gerekiyorsa yazılarınızda Googleı övün .
7- Görseli iyi ama ölçülü tasarımlarda olun . Sağdan soldan reklam fışkırtmayın pirinç isterken bulgur da gidiyor
8 RSS ile içerik çekmeyin . Boşu boşuna önceden indexlenmiş şeyi çekip siteyi sıkıntıya sokmayın .
9- Herkesin yaptığını yapmayın . Bunu özellikle flash oyunculara söylüyoruz o sektörün trilyon tane sitesi var uzak durun açıyorsanız yine açın ama hobi için açın .
10 Reklam verin . Diğer sitelerde bulunan bir bannerınız size çok şey katar emin olun .
Bunları yaparak olumlu sonuç almanız mümkün . Umarız herkes güzel bir internet hayatı yaşar .
Kaynak :
http://www.webarenasi.com/bir-intern...kselme-sureci/