Genel olarak mantıklı ama benim sistemime oturtamadığım bir yazı olmuş.
Makale yazımında belli bir teknik vardır. Resmi dil olarak nitelendirilen bu olay google için de benim gözümde değerli. Öyle olmasa, ilk bilgi kaynağı olarak resmiyetin ön planda olduğu üniversite sitelerini göstermezdi.
Hazırlık eğitimimde, İngilizce makale yazmak ve tüm makale formatlarının kalıplarını öğrenmek durumunda kalmış ve kalıplar ile ilgili yüzlerce örnek oluşturmuştum. Bir makalede olmazsa olmazlardan ikisi "Linking Words" ve "Transition Signals" dır. Belirttiğim iki unsuru kapsayan kelimeler ise "ve, veya, ya da, bunun dışında, ayrıca" gibi sık sık kullanılan ve çoğunu yazınızda belirttiklerinizdir. Durum böyle olunca, Google'ın sizden istediği ve temele indiğimizde gerekli olan şey gereksiz olarak görülen veya etkisiz eleman olarak varsayılan sözcük ve sözcük gruplarıdır.
Fakat, yazı yazdığınız sırada devamlı "ve" kullanmak belirtildiği gibi hem ziyaretçiyi olumsuz etkiler hem de makale yazımı açısından yanlışlık barındırabilir. Genellikle "ve" ile birlikte aynı anlama gelebilen diğer kelimelerinde kullanılması önerilmektedir. Benim tavsiyem, yazınızda "ve" gibi etkisiz olarak nitelendirilen kelimeleri gönül rahatlığı ile geçirin. Fakat 2 cümlede bir bu kelimeye yer vermeyin. Olabildiğince benzer anlamdaki sözcükler ile donatın.