Maeglin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başvurduk bakalım bana makul geldi Bu arada puanım 1518 olarak görünüyor findeks'te, nasıl yorumluyoruz bunu?
fena değil puanın hocam ama borç ve diğer bilgiler ne durumda. Aşağıda yazıyorum benim.

Findeks Kredi Notu
1.849

Toplam Kredi Limiti
115.800 TL
Toplam Borç
40.629 TL
Kullanılabilir Limit
75.171 TL

Mesela senin bunlar nedir, puanın fena değil ama daha önce kredi çekip düzenli ödedinmi puan artışı yapan etkenlerdir bunlar. Puan yükseldikçe kredi çekmen kolaylaşır.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 03:28:53 -->-> Daha önceki mesaj 03:24:48 --

AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiç kredi çekmeyen, aylık 50 100 lira ödeyen adamın bile kredi notu çok iyi çıkabilir.

Borç oranına göredir.

Krediyle ev almış adamın notu da haliyle düşüktür. Çünkü yüklü mebla da borcu vardır.
Alakası yok hocam, ev kredisi ödüyor babam 1840 puanı var şuanda, ben ondan daha fazla kredi kullandım 1849 puanım var. Toplam kalan borç 65bin 100bin çekildi kredi. Sadece ev için kredi kullandı bu yaşına geldi. Gününden 5 - 7 gün önce yatırır hep taksitlerini. Onun hesaplama şekli farklı diye biliyorum. 100bin tl kredi çekip düzenli ödeyen adamla aylık 50 -100 tl ödeyen adamı kimse bir tutmaz.