Noventa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle metro yanlısı birisi değilim, baştan anlaşalım bunu. Hatta yolculuk için bu firmayı asla kullanmam.

Fakat,

Her zaman metronun arabalarında sorun oluyor diyorsunuz.
Geçtiğimiz sene içinde 2 akrabamın öldüğü (askerdi birisi) otobüs kazası için haber dahi yapılmadı, yerel sitelerde gördük bilgileri.

İzmir'de akrabamın şoförlüğünü yaptığı araba kaza yaptı (kendisi dinlenmedeydi diğer şoför yapmış) Bir tane haber görülmedi. Koca otobüs devrildi.

Kardeşim bu ülkede her gün otobüs kazaları oluyor bunu yeni mi fark ediyorsunuz.

Verdiğim iki örnek de farklı firmaydı, Metro Turizm'e gelince. Adamların arabalarının toplamı diğer firmaların toplam arabaları ile eş değer. Her ay neredeyse bir otobüs firması ile anlaşıp kendilerine dahil ediyor. İstanbul Otogar'ına gidin, otobüslerin yarısı metro zaten. Her hafta 10 otobüs kazası oluyorsa bunun 5inin metro turizme ait olması mantıklı değil mi zaten. Yani burada gelip bana devamlı metro kaza yapıyor demeyin.

Bu kazalara gelince, istatistik tutmuşlar binlerce ölü var deniliyor onca yılda. Doğrudur yanlıştır bilemem ama ne hikmetse hükümet yanlısı bir metro var, ve onca yıldan beri kazalar haber dahi olmamışken paralel medyadan çıkan haberler ile tüm ülkeyi sardı yaşananlar. Kısacası, geçen sene benim akrabam öldüğünde nerdeydiniz kardeşim siz? Dayımın karıştığı kazada nerdeydiniz peki? O zaman da insanlar ölmedi mi ? Niye şimdi olay yaptınız bunu? Geçmişteki kazalarda ölenler ile ilgili hiçbir şikayetiniz yokken şimdi dört bir yanda KÖTÜ METRO! PİS METRO! diye olay yaratıyorsunuz.

Metroya gelince, iki üç sene önce kullanıyordum. Denildiği gibi hizmet sıfır ve şoförleri dahi mafya ağası gibi davranıyor. Hakkınız var.
demek ki işlerini doğru yapsalar,kiraladıkları her otobüsü düzgünce denetleseler ülkede şehirler arası otobüs kazaları %50 azalacak.