yorumlarınıza hasta kaldım ya. hele sayfa.net'in yorumuna. durumu sayfa.net'in örneği
üzerinden yeniden örneklendireyim belki daha kolay anlaşılır. arkadaş dişçi, saat 10'da engin bey'in diş randevusu var "biliyor" ama sekreter yanlışlıkla basur hastası bir bey'i içeri alıyor. bakıyor adam basur'dan şikayetçi, bunun basurunun nedeni dişi diye 32'sini birden çekiyor. sekreter suçlu di mi

evet, herkesin ileri seviye sistem uzmanı olmasına gerek yok ama arkadaşın zaten debian ile windows arasındaki farkı görebilecek kadar, hatta sunucu hizmeti sağlayacak kadar konu hakkında bilgili olduğu görülüyor.

bir örnek de ben veriyim. evinin anahtarını kaybettin, çağırdın kapıcıyı açtı. içeri girince bi baktın ki eşyalar senin değil, güllü dallı basmalı sayfalı netli mobilyalar var. eşyaları yakıp yeniden kendi eşyalarını alıp eve koyduğunda suçlu kapıcı mı yani ? durum aslında çok basit : "bu benim ev değil sanırım."

edit : son birşey söylemek istiyorum. tamam sonuna kadar milliyetçiyiz de bazı konularda türk olduğumuzu bu kadar belli etmeyelim ya. her zaman suçlu başkası değildir.

-ödemeyi yapmazsan, sunucu kapandı mı suçlusu sensin.
-yanlış sunucuya kvm takıldığında, üşenmeyip sunucuyu formatlayınca suçlu ne yazık ki sensin.
-bile bile tostçudan host alıp, kapanınca suçlu sensin.
-yedek almıyorsan suçlu sensin.
-1 sene bir kişinin ödemesini yapmasını bekliyorsan suçlu sensin.
vs vs.