kralmchalen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1) Üniversiteye yakın mesafede ev kirası ne kadardır ortalama olarak?

Yıldırım beyazıt üniversitesi Keçiörende o civardan ev bakarsan veya tek vesaitlik bir ev tutarsan 3+1 600-700'den başlar 1500e kadar devam eder. 1500 lira olan 1+1 re

2) Eğlence yerlerine ve AVM'lere yakın bir konumda mı bu üniversite?
AVM hemen yanı başında oradan otobüsle Kızılay, ulus, vs tek vesait gidebilirsin.

3) Aylık ne kadar bir masrafım olur?
(Ev+Su+Elektrik+Eğlence)

Tek başına ev, su, elektrik yüklü gelebilir. Çıkacağın eve göre değişiyor elektrik su en fazla 100 gelir oda en fazla yani kullanıma bağlı. Eğlence yine sana bağlı.

4) İletişimim iyidir, Ankara insanı da duyduğum kadarıyla iyi niyetlidir. Arkadaşlık kurmakta zorlanır mıyım?

Çok sıkıntı olmaz, kafana göre birilerini bulursun. Tuttuğun ev'de komşular iyiyse yemek bile getirirler

5) Yaşam şartları nasıldır?

Memur şehri, akşam 11'den sonra ulaşım yok. Sessiz monoton bir şehir.

Ankara şubesine hoşgeldin.

Ankaraya yerleşirsin bana pm atman yeterli yardımcı olabileceğim konu olursa çekinmeyin ulaşabilirsiniz..
Güzel cevabın için teşekkür ederim, dediğin yardım konusu Kıbrıs için geçerli bir PM uzaktayız bir birimize Şuan bir araştırma içerisindeyim sanırım KKTC kontenjanı ile kazanırsam aylık 1088 TL destek bağlanacak bana devlet tarafından eğer ki öyle bir durum var ise rahat yaşarım dediğin miktarlara bakarsak

celalyesil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam, birçok şehire göre derli topludur bir şeye ihtiyacın olduğunda kızılay veya ulustan hizlica işini halledebilirsin. Universiten ulusta sanırım merkezi bir yer hangi semtte oturursan otur tek vasıta ile ulusa gidebilirsin. Öğrenciye göre mekanlar genellikle kızılay ve cevresindedir. Avmlere çok yakındır en yakın olanı ankamalldir.
Para konusuna gelecek olursak tamamen kendi yasantina bağlı hocam tanıdıklarım var kimisi 300 tl ile ayı çıkarıyor kimisi 500 kimisi 1000.
Yurtta mi kalacaksın yoksa evde mi peki?

HTC Desire 816 cihazımdan gönderildi
Şuan bir araştırma içerisindeyim sanırım KKTC kontenjanı ile kazanırsam aylık 1088 TL destek bağlanacak bana devlet tarafından eğer ki öyle bir durum var ise kesinlikle evde kalırım. Fakat uygun fiyata kaliteli bir yurt bulursam yurtta kalmak da bir alternatif olabilir

Omeros adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gideceğin üniversitenin kampüsü 2 yıl sonra çubukta kurulacak. Orası da şehir dışında bir yer. Şimdilik üniversitenin fakülteleri Ankara'nın dört bir yanına dağılmış bir şekilde ( çok dağınık ve karmaşık yapısı var ) . Yani 2 yıl boyunca üniversite hayatını pek bekleme

Diğer soruna gelecek olursak Ankara değişik , sıkıcı ama bir o kadar da güzel bir şehirdir . Yaşadıkça , şehri öğrendikçe ne demek istediğimi anlayacaksın .
Hayırlısı diyelim bakalım alışmak ne kadar sürecek