En az haftada 1 kez otobüs yolculuğu yapan biri olarak kesinlikte tavsiye etmiyorum. Çoğu zaman bilet bulamadığım için mecburiyetten kullanıyorum. Çok kullandım ben Metro Turizm'i kaza bela olmadı Allah'a şükür fakat yaşadığım deneyimlerimi anlatayım.

1) Çok tecrübesiz şoförleri var. Arkadaş koca otobüs bu karpuz taşımıyorsunuz çok dikkatli davranmak gerekir işe alacağınız şoförü seçerken. Çoğu firmada şoför olmadan önce 3 yıl servislerde çalışma şartı var.
2) Daha 1 kere saatinde hareket ettiğini görmedim, en az 30dk rötarlı çıkıyor.
3) Servisi geç gelir ya da durup sizi almaz sonra telefonla aradığınızda şubesine ulaşamazsınız nedense hep meşgul çalar.
4) Dolmuş gibi her 5 kilometrede durup yolcu alıp indiriyor. 1 keresinde yol kenarında durup, motor çalışır vaziyette tam 25 dakika bekledi 5 yolcu geldi. Tabi bunların parasını cebe indiriyor şoförler.
5) Diğer firmalar gibi standart rota yerine yoldan yolcu toplayabilmek için saçma sapan rotalar kullanır. Ee doğal olarak yol uzar.
6) Otobüsleri Temsa marka, sanırım ucuz olduğu için kullanıyorlar. Diğer firmalarda da var ama Metro full Temsa marka. Kalitesiz otobüs Mercedes Travego ile seyehat etmek varken tercih edilmez bence.
7) Ne televizyonlarının, ne kulaklıklarının 1 kere çalıştığını görmemişimdir.
8) Kullandığı yakıtların kaliteli olduğunu düşünmüyorum, nereden aldıkları da belli değil zaten. Otobüsün yandığı haberleri de var zaten neden yanıyor: 10 numara yağ.

Bu yazdıklarımın kaza ile bir ilgisi yok ama konuyu görünce içimi dökmek istedim. Sık sık otobüs yolculuğu yapan biri olarak gözlemlediğim en iyi firma kesinlikle Pamukkale Turizm. Seyehat ettiğiniz güzergahta varsa buradan alın, fiyatları Metro ile aynı zaten. İkincisi Kamil Koç. Sadece belirli bölgelere çalışan ismini duymadığınız firmalar bile bunlardan kaliteli. Birde Türkiye'nin her yerine gidiyor; otobüs sayıları diğer firmalardan daha fazla üstte bir arkadaş doğru söylemiş. Önemli olan geniş ulaşım ağı değil; mevcut ulaşım ağınızda verdiğiniz hizmeti en kaliteli düzeye getirebilmek. Eminim çoğu kişi mecburiyetten kullanıyor.