Tecrübe: Tam spam yiyen bir sitemi (ki kesinlikle hak ediyordu, tamamen bot ile çekilmiş içerikle dolu) benzer bir domain regleyip 301 çektim. En ufak bir değişiklik yapmadım. GWT hesabı falan açmadım, bildirim yada yeniden inceleme talebi yollamadım. Dediğim gibi sadece ve sadece 301 çektim. 1-2 ay içinde eski hitlerine oturdu site. Hatta günlük hiti gün geçtikte ufak ufak arttı. Şu an 75k indexi var. Herhangi bir anahtar kelime takip etmediğim için sıralama durumlarında ne gibi aksiyonlar oldu bilmiyorum. Mart ayında yaptım bu işlemi. O günden bu yana da herhangi bir sorun olmaksızın yayında site. Ne kadar daha sorunsuz devam eder bilmiyorum ama şimdilik bir sıkıntı yok. Bu haftaki hit bilgileri şu şekilde:
Tecrübeme dayanarak diyorum ki, yeni domain regleyip sadece 301 çekin. Başka bişey değişitirmeyin. Site tam oturana kadar sabredin 1-2 ay. Sonra GWT ekleyecekseniz falan eklersiniz, ama yeniden inceleme bildirimi falan yapmayın, kendi kendinizi ihbar etmiş gibi bişey olursunuz. Bırakın gittiği yere kadar gitsin, inceleme talebi kendi ayağınıza sıkmak olur. Zira sitenizi tam spama sokacak kadar ciddi bir durum varsa bunu tamamen düzeltmeniz için siteyi tamamiyle baştan yapmanız lazım.
Hocam bu konuyla ilgilenip değerli zamanınız ayırdığınız için öncelikle size çok teşekkür ederim.
Dediğiniz işlemi yapıp bende aynı yolları uyguladım sitem 2 hafta anasayfada kaldı ve sonra 7 sayfaya uçtu anlık bende tuttum üzerine 2 kere 301 attım yeniden değerlendirmede gönderdim benımle birlikte uçanlar ilk sayfaya tekrar aynı domainleriyle geri geldiler aptallık yaptım sanırım şuan ama son 301 imde tam spam yiyen domaini yeni domaine 301 lemedim var site yeni domainle 5 6 sayfalarda ana kelimesinde tam spam yiyen domaini başka bi hosta alıp içine başka bişeyler kurup yeniden değerlendirme gönderdim cevap gelmedi tools eklememle birlikte rapor sunuyor incledik uygun görmedik diyor cevap omu değilmi anlamıyorum üzerine bi kaç kere bildirim yaptım acaba cevap tools a eklememle birlikte gelen mesaj mı yoksa bekleyip cevabı dediğiniz gibi sadece 301 mi yapmalıyım?