Hiçbir şey olmaz diye bir durum yok. Zaten senin benim akıl edeceğimiz bir şey yapsa adamlar dolandırıcılık yapamazlar. Daha geçen gün haberlerde dondurma çubuklarındaki bedava etiketlerini kopyalayıp, bedavadan aldıkları dondurmaları yarı fiyatına bakkallara satan bir çete yakalandı. Oturup iş etsen hayatta aklına gelir mi?

T.C. kimlik no'su ile başka platformlarda insanlar dolandırılmıştı. Adam sizin adınız soyadınızla iş yapıyor. Güven vermek için de T.C. Kimlik no veriyor. Sonra telefon bankacılığıyla bu işler için ayarladığı telefona cepbank benzeri para transferi yaptırıyor. Sonra arazi. Allah bilir telefon da kimin adına.
Ondan sonra dolandırılan adam elde senin T.C. No ile savcılığa. Ha bir ceza alır mısın? Almazsın ama o kişinin sen olmadığını kanıtlayana kadar ifadesiydi, şusuydu - busuydu, belki mahkemenin ilk celsesi falan derken yok yere aksiyon.

Her bilgi her şekilde istendiğinde dolandırıcılık için kullanılabilir. O yüzden zaten ticaret geçmişi, itrader, referans diye şeyler var. Ben Paypal bile kullanmıyorum artık şu sitedeki şikayetler yüzüne.