Herkese merhabalar.

2 kardeşim var birisi 10 diğeri 9 yaşında...

9 Yaşındaki erkek kardeşim görsel zeka ve yaratıcılığının çok iyi olduğunu farketmeye başladım. Hani şu dersle ilgisi olmayan ama zeki çocuklar olur ya aynı o tip. Mesela abisi de tam tersi; bir kimyacı, fizikçi modunda ama bu küçük olan farklı. Ben en büyük olduğumdan kardeşlerimi en iyi şekilde değerlendirmek ve eğitmek amacı ile şimdiden bir şekilde onları yönlendirmek istiyorum.

Asıl sormak istediğim şey ve neden burada sorduğum ise bahsettiğim üzere 9 yaşındaki kardeşimin çok iyi bir görsel zeka, tasarım ve yaratıcılık kabiliyeti olduğunu düşünmemden kaynaklı... Örneğin birçoğunuzun bildiği ''minecraft'' oyununda aklınızın ucundan geçmeyecek değişik tasarımlar yapıyor. Tabi o bunun farkında değil, eğlence için yapıyor ama ben farkında olduğum için onu bu yolda ilerletmek istiyorum. Diğer bir nokta da tam bir ayrıntıcı. Mesela aynı anda bir şeye baktığımızda hiç benim dikkat etmediğim bir ayrıntıyı gösterip yorum yaptığında (çocukça) ilginç geliyor.

Lafı biraz fazla uzattım. Burada sorma sebebim, tasarımcı ve girişken bireylerin de burada barındığını bildiğimden dolayı fikir alabilmek. Kardeşim biraz haylaz ve dediğim gibi pek ders ile işi gücü olmayacak bir çocuğa benzediği için (buna rağmen sınıf birincisi, matematik ve satranç şampiyonu ama ders sevmiyor) onu başarılı olduğu alanda yönlendirmek.