Nicky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Depresyonda mıyım acaba ya? Kendimi hiç iyi hissetmiyorum, hiçbirşeye karşı isteğim yok. Acayip bunalıyorum herşeyden.

Bundan tam 3-4 sene evvel 2 farklı psikiyatra gitmiştim, ikisinin de ortak görüşü OKB idi, ama bana söylenmeyen bir teşhis de depresyondu yanlış gözlemlemediysem. Çünkü bulguların ufak bir kısmı OKB idi, geri kalanlar içe kapanıklık olsun vs. hepsi depresyona ait şeylerdi. Sanırım etkilememek için bana söylemediler.

Herneyse ben o verilen ilaçları 15 gün kadar kullanıp bıraktım. Açıkcası beynim b*k oldu o ilaçlardan sonra o kadar kısa süre kullanmama rağmen. Şimdi ise aradan yıllar geçti, ama ben sanki yine o döngünün içine girdim.

Psikiyatr'ların çözemediği bir mesele, antidepresan içip hiçbirşeyin farkında olmayan deliler gibi etrafa gülmektense acımı yaşamayı tercih ederim.

Öylesine paylaşmak istedim.
Öncelikle bizim toplumumuzda antidepresan kullanan insanlara deli gözüyle bakıyorlar halbuki hislerimizin , düşüncelerimizin , hareketlerimizin beynimizin kimyasal yapısıyla alakalı olduğunu bilseler böyle düşünmezlerdi cahillik işte masum ilaç yoktur elbet fakat bazı noktalarda malesef bu kimyasallara ihtiyaç duyuyoruz ve doğru ilaç bulunursa etkin bir dozda kullanılırsa hayat kurtarıcı olabiliyorlar eminim Türkiye'de psikolojik rahatsızlığı olan ama bunun farkında olmayan bir çok insan vardır işte bu insanlar tedavi edilmediklerinde ortaya abuk subuk hareketler çıkıyor cinnet durumu çıkıyor.Sorsanız bir çoğu farklı farklı ilaö kullanıyordur (tansiyon,kalp) ama iş antidepresana gelince insanların bakış açısı bile değişiyor yaşım 20 doktorum bana ilaç yazdı eczaneye almaya gittim orta yaşlı bir teyze bakıyordu oğlum alma dedi neden teyze dedim bu yaşta depresyon olmaz dedi sen benim depresyonda olduğumu nereden biliyorsunki depresanlar sadece depresyon tedavisindemi kullanılıyor ? bunu diyen bir sağlık çalışanı ise diğer insanlara hiç mi hiç kulak asmamak gerekir bence.

Yaklaşık 6 senedir kaygı bozukluğu ve yanında getirdiği depresif ruh hali ara ara direk depresyonun kendisini yaşayan biri olarak bu sene canıma tak etti artık olaylar beni aştı kaygı bozukluğu altında ne varsa yaşıyorum bir kaçı genel kaygı hali herşeyden korkma çekinme , sosyal fobi ve okb sahibiyim.Doktora gittim cipralex yazdı bende ilacı kullanma konusunda endişeler başladı ya hiç kimsede olmayan yan etkiler bende olursa ya çok kötü olursam diye 5 aydır 20 mg tam dozda kullanıyorum hiçbir yan etkisi olmadı sizin yaşadığınız yan etkidir doktorunuzla konuşarak ilaç değiştirebilirsiniz benim cipralexin yanına risperdal ekledi doktorum fakat 3 haftada 6 kilo alınca ilacı kendi kendime bıraktım hayattan tad alamamada gerçekten çok kötü birşey

ilaç bende ne değiştirdi diye sorarsanız evet mutluyum ama hala kaygılıyım mantıklı düşünebilme kabiliyetimi geri kazandım insanlara tahammül seviyem arttı eskiden takıldığım sorunların üzerinde şimdi daha az vakit harcıyorum aşırı karamsarlık halim gitti ve ben söylemesem kimse benim ilaç kullandığımı anlayamazdı (kilo sorunu dışındaki artık spora başladım ve fitleşmeye başlıyorum)

Size diyeceğim tek şey kimya ilimine , doktorlara güvenin maddi durumunuz iyi ise terapi alarak bile aşabilirsiniz hayat belkide çok güzeldir başka insanların gözünden umarım sıkıntılarımızdan sıyrılıp daha iyi bir hayata kavuşabilirsiniz ümidinizi kaybetmeyin geçmiş olsun