Hocam tabii Google exif bilgilerini tarıyor fakat resimdeki bir çok şeyi değiştirirseniz algoritmaları yeterli bilgi bulamadığından eşleştirme yapamaycaktır. Ben resimlerin özgün olmasını sağlamak için şu yöntemleri uyguluyorum :
- Başlıkları değiştiriyorum.
- Resimleri google'dan buluyorum fakat direkt konuyla değil, alternatif kelimelerle arıyorum. (t-shirt modelleri yerine ingilizce veya fransızca arayıp t-shirt models yazıyorum mesela) Bu olay o konuda benzersiz içerik üretmemi sağlıyor.
- Resimlerin exif bilgilerini değiştirip mutlaka resize işlemi uyguluyorum.
- Sadece resimler için sitemap kullanıyorum, araştırabilirsiniz.
- Resimlerde title ve alt tagı kullanıyorum.
- Resim dosyasının ismini konuda kullandığım cümlelerden alıyorum.
- Kendi yazdığım eklentinin bir özelliği olan, ajaxla yüklenen siteleri print screen ile tarama sistemini kullanıyorum. Bu %100 benzersiz içerik sağlıyor çünkü google ajax sitelerden imajları henüz sağlıklı okuyamıyor.
- Flickr, instagram ve resimleri fazla indexlenmeyen bir kaç sitenin API'sini kullanarak resimleri siteme ekliyorum, benzersiz içerik sağlıyor.
- Filtreler kullanıyorum, ışık ayarlarıyla oynuyorum.
- Eğer çok sert değişiklikler gerekiyorsa kırpma, border ekleme gibi daha sert özellikler kullanıyorum.
Bu sayede resimlerden iyi hitler elde ediyorum. Ayrıca web sıralamama da etki ettiğini düşünüyorum. Ama unutmayın tüm özellikleri bir arada kullanmıyorum, her birinin kullanılacağı durumlar ne işle uğraştığınıza göre değişir. Unutmayın google tamamen özgün resim istemiyor. Girdiğiniz konuda benzersiz içeriğe sahip olmalısınız. Yani başka konulardan resimleri, başka konulara uygun olarak kullanırsanız her şey tamamdır.
Ayrıca the_white arkadaşımızın dediği yöntemle resmin benzerlerini bulmanız mümkün.