Merhaba Arkadaşlar,
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Bu verdiğiniz örneklerden "Go, Java, C#, .Net" java ve .NET i tanıyorum içlerinde bana göre en iyisi java fakat java her proje için kullanılamıyor. .NET, C# ise win platformlu bir dil olduğu için ben bu dilden yılda 1 milyon $ kazanacağımı bilsem bile (benim şahsi fikrim) kapıma koymam..
Siz bu kafayla bence uzak durun bu meslekten

Diğer arkadaşlarda söylemiş ama bir kaç şeyde ben yazayım bari.
Öncelikle bana göre en iyisi java demişsiniz ama bu neye göre en iyi hıza göre mi

Hız istiyosanız daha tabana inmeniz lazım c++/c/assembly gider böyle. Datanın hızlı alınması ile ilgili dil tarafından çok büyük sorunlar yaşamazsınız. Sizin db tasarımı gibi bir çok kriteri göz önüne almanız gerekiyor. Pek bilmeden dil yada platform kötülemek pek akıllıca değil. Ben şahsen C#.NET konusunda uzman sayılırım (tek dilde uzman olmak 5-10 dilden biraz bilmekten bin katlı iyidir) ve şu ana kadar geliştiremediğim hiçbir projem olmadı (TRT, Teknosa gibi büyük firmalarla da çalışıyorum). Windows düşmanlığı seziyorum sizde

Ben şahsen php bilmem ama kötülememde hiç. Ben php ile yapılabilen ve daha fazlasını (windows,mobile programlama (belki bunlarda yapılıyordur php ile bilgim yok dediğim gibi)) yaptığım için hiç başka bir platform ve dil ihtiyacı hissetmedim. Bu zamanda platform bağımsızlık çok önemli. Bunun için .Net tarafında Xamarin teknolojisini kullanabilirsin.
İşin özü hız sorunu için araştırdığınız çözüm yanlış. Hız sorununu dil ile değil veri kaynağı tarafı ile çözmeniz daha mantıklı olacaktır..
İyi çalışmalar..