networkstr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam teşekkür ederim ancak ben e-ticaret sektöründeyim ve benimle aynı sektörde olan hiç kimse bana tanıtım yazısı satmaz. Bu durumda alanı genişletip biraz daha geniş anlamdaki sitelere bakmak + genel blog ve haber sitelerine bakmak şart oluyor.
Webrazzi tarzı sitelerden tanıtım yazısı alabilirsiniz. Marketing içerikleri olan bu tarz sektörde çok fazla site var. Hem sizin işinizle ilgili fikir sahibi olan ve direk hedef kitlenizden insanlar içeriğinizi okuyabilir.

Rakip sitelerin backlink kaynaklarını da kontrol ederek, bilmediğiniz ya da dikkat etmediğiniz birçok kaynak hakkında fikir edinebilirsiniz.

Sattığınız ürün kategorilerine uygun sitelerden de backlink alabilirsiniz. Mesela bayan giyim kategorisinde ürün satıyorsanız, moda sitelerinde kategori bazlı olarak link alabilirsiniz. Teknolojik ürünler kategorisi için teknoloji sitelerinden alabilirsiniz.

Son güncellemelerle artık hem domain hem de sayfa itibarı sitelerin gelişimnde ön plana çıkıyor. Eskiden genel olarak backlinkler ana sayfa adresi ağırlıklı sağlanırdı. Artık bunu olabildiğince sitenin geneline yaymak daha faydalı. Alacağınız backlinklerde sitenizdeki farklı kategorileri de anchor text olarak belirleyip daha birçok farklı sözcükten hit ve kazanç elde edebilirsiniz.

E-Ticaret kategorisinde siteniz olduğunu bilmediğim için genel açıklama yaptım. Eğer tek bir kategoride siteniz varsa, o kategoriden çalışma yapmak daha sağlıklı. Sizinki gibi marketing sitelerde kategori bazlı backlink çalışması yapabilme imanınız daha fazla. Tabii seçim yaparken iyi araştırma yapmanız lazım.

Alternatif tanıtım yöntemlerini de kullanabilirsiniz. İlla makale yazdırmak tek yol değil.

Kolay gelsin.