Devir için düşünülen ücret 120.000 Tl istiyorduk.
Şuan gelen en yüksek teklif 60.000 TL.
Teklif vermek konusunda serbestsiniz. Fakat 50.000 altında ise yazmanız iki taraf adına da zaman kaybı olur.
Dilerseniz sözleşme yapılır, yapılması bizim açımızdan da tercih edilir.

Merhaba.

Adım Vehbi Buğra BURUKAN.

Öncelikle herhangi bir web sitesi satışı gibi algılanmaması gereken bir konu olduğunu ifade edeyim.

Yaklaşık 10 yıldır hizmet veren resmi olarak ise 2 yıl şahıs, 5,5 yıl ltd şti olarak devam eden hosting firmamızı müşterileriyle devretmeyi düşünüyoruz. Hiçbir zaman reklam yapılmamıştır. Reklam harcaması yoktur.

Devir sebebi farklı bir alanda mühendislik eğitimimi tamamlayıp, master yapıyor olmam neticesinde, artık tamamen eğitim aldığım branşa yönelmek isteyişimdir.

Aylık gelir önceki yıllarda 6000-7000 iken şuan 2500-3000 TL civarı. Şuan 1000 TL ve üzeri kârım mevcut. Ki ilgilenecek fırsat bulamıyorum. Kâr size kalmış bir durum. Çok güçlü sunucu kullanıp kâr arttırabilirsiniz. Ben 2 linux hosting coloc, 1 windows hostng coloc, 1solusvm vps coloc, 1 esxi coloc sunucu kullanıyorum.

Alanadı bayiliğinde Domain sayısı 400 civarında. Her alan adında minimum 5 TL kâr ekli. Gecikme olduğunda 5$+kdv her hafta ücret ekliyoruz. Kısacası yıllık 6.000-10.000 TL civarında net kâr sadece domain alanında var. Gecikme süresine göre değişiyor çünkü.

Hosting otomasyon sistemimiz tamamen özel. Yazılımcı arkadaşımıza 10.000 TL ödenerek yazdırıldı. Gerekli değişiklikler aynı arkadaş tarafından yapılıyor.

Sitenin tasarımı 1500$’a yurt dışında yaptırılmıştı.

Sitede 4357 müşteri yer alırken aktif 2000 civarı müşteri mevcuttur. İçlerinde 5 yıllık müşterilerimiz de var.

Alan adı sayısı: 400 civarı
Linux hosting müşterisi: 141 + 294
Windows hosting: 73
Vps: 4
Vds: 3
Kiralık sunucu: 1

Sitenin domainleri hosting sektörü ile ilgili olmadığı için devredilmeyecek AMA en az 1 yıl istediğiniz alana yönlendirilebilir.

Dileyene şirket de devredilebilir. Firma LTD ŞTİ olup herhangi bir borcu asla olmamış, üzerine kredi vs çekilmemiştir. Bankalar kredi vermek istese de tarafımızdan gerek görülmemiştir. Bir bankaya yolunuz düşerse şirketin dün açılmış mı yoksa 5 yıl doldurmuş mu olduğunun ne kadar fark ettiğini görebilirsiniz.

Devir için düşünülen ücret 120.000 Tl istiyorduk.
Şuan gelen en yüksek teklif 60.000 TL.
Teklif vermek konusunda serbestsiniz. Fakat 50.000 altında ise yazmanız iki taraf adına da zaman kaybı olur.
Dilerseniz sözleşme yapılır, yapılması bizim açımızdan da tercih edilir.