Performans göreceli bir kavramdır ve eğer big data, data mining, matematik veya kalite analizi gibi şeyler yapmıyorsanız performanstan konuşmak pek doğru olmaz. Diğer taraftan bahsettiğiniz aramalarda veya çok kullanıcılı uygulamalarda performansı etkileyen şey genellikle; kodlama kalitesi, network, veritabanı tasarımı, bağlantısı ve konfigürasyonu, sorgu kalitesi, tabloların doğru indexlenmemesi, server konfigürasyonu, server performansı, vb gibi şeyler performansa etki eder.
Eğer arama hızının yavaş olması nedeniyle yeni bir dil öğrenmek istiyorsanız bence hata yapıyorsunuz. Sadece seçtiğiniz diller arasında seçim yapmak gerekiyorsa python ve ya perl tercih edebilirsiniz. Öğrenmesi ve kod okunabilirliği bana göre daha iyi.

Ama illa karşılaştırma yapmak istiyorsanız şuradaki grafiklere bakabilirsiniz.
http://benchmarksgame.alioth.debian....re-fastest.php (birebir karşılaştırmalar yapabilirsiniz. http://benchmarksgame.alioth.debian....3&lang2=csharp)
http://rosettacode.org/wiki/Language_Comparison_Table
http://cdn2.carlcheo.com/wp-content/...nfographic.png

Bunların hepsine ek ve konuyu okuyup fikir sahibi olmak isteyen kişiler için yeni bir programlama dili seçerken yapılan en büyük yanlış genellikle hız karşılaştırmasıdır. Bir dil sırf hızlı diye onu seçmek kesinlikle yanlıştır.

Dil seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler: (aklınıza gelenleri alıntı yapıp eklerseniz herkes için faydalı olur)
+ öğrenim kolaylığı
+ kod okunabilirliği
+ oop (object-oriented/nesne yönelimli)
+ geliştirme hızı ve araçları
+ desteklediği platformlar
+ dokumantasyon sistemi ve popülerliği

Oraya birkaç dil daha eklemekte fayda var. Go, Java, .Net