Sitelerde artık hem domain authority hem de page authority değerine bakılıyor. Aynı şekilde anahtar kelimelerinizi mümkün mertebe zaten sitenizin geneline yaymanız daha faydalı ve sıralamada daha aktif olmak için gerekli.
Sırf ana anahtar kelimeye ve ana sayfaya takılmayın. Bir de long tail denen anahtar kelimenizden türeyen farklı yeni kelimeleri de backlinklerde kullanın.
Benim kişisel öngörüm önümüzdeki dönemde yorum backlinklerinden ziyade, tanıtım yazılarının sayfa itibarı konusunda daha ön planda olacağı. Çünkü yorumu siz pasif şekilde başka bir siteye kendiniz yazıyorsunuz. Tanıtım yazısını site sahibi kendi sitesinde yayınlıyor. Yani sizi kendisi direk kaynak göstermiş oluyor.
Backlink paketi alacak arkadaşlara da tavsiyem, nereye gittiğini bilmedikleri ve kendi kategorisinden olmayan bir sürü linke para vermek yerine, benzer sitelerden tanıtım yazısı almaları.
Kolay gelsin.
Kendi sitesi ile hiç alakası olmayan bir konuyu yeni öğrenen ve ilginç geldiği için tanıtım yazısı yazarak link vermek isteyen bir insan zararlı bir şey mi yapıyor? Neden alakasız siteler birbirine tanıtım yazısı veremesin hocam?