berkayakinci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Apple, 10 Temmuz 7:00 saatlerinde OS X El Capitan sürümünü diğer adıyla OS X 10.11’i halka açık bir şekilde test edilmesini sağladı.

Apple’ın dün yayınlanması beklenirken halka açık beta sürümlerini bugün sabaha karşı yayınlamaya başladı. OS X 10.11 sürümünü halka açık betasını indirerek sizde Apple Mac cihazlarınızda yenilenen işletim sisteminin yeni özelliklerini keşfedebilir, hataları Apple’a bildirebilirsiniz.

Buraya tıklayarak, Apple Kimliğiniz ile oturum açma işlemi yaptıktan sonra “Enroll Your Device” tıklayarak cihazınıza OS X El Capitan Public Beta’yı kurabilirsiniz.

OS X El Capitan, stabilite ve performans olarak göze çarpan özellikleri arasında masaüstünü ikiye bölme gibi birçok yeni özellikler ve performans için yenilenen Metal API ile beraber geliyor. iOS 8’deki Metal API artık OS X 10.11 El Capitan ile karşımıza çıkıyor.

Yenilenen 2015 cihazlar ile yapılan testlerde OS X 10.11, sorunsuz çalıştığını belirterek sizlerinde artık kullanabileceğiniz bir hale geldiğini yazan Apple, Apple Public Beta Software Program’ına katılan kullanıcılara kullanılmasına olanak sağlıyor.

OS X 10.11, performansından memnun kalmazsanız eğer OS X 10.10 sürümüne geri dönüş yaparken veri kaybı yaşamamak için mutlaka verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ediyoruz.

Aynı zamanda OS X 10.11 El Capitan güncellemek için ise mutlaka Apple Mac cihazınızda OS X 10.10.4 Yosemite sürümünün kurulu olduğundan ve tüm yazılımlarınızın güncel olduğundan emin olun.

KAYNAK: http://www.apple-turkiye.com/os-x/os...landi-837.html
Mac haberleri yapan bir site arayışındaydım artık takipçinizim Bu arada Mid 14 retina macbook pro var elimde, sizce el capitan'a geçeyim mi bekleyeyim mi? Yosemite ilk çıktığında xCode yosemite ile uyumlu değildi el capitan'da da uyumluluk sorunu var mı söyler misin, uygulamalar ile uyumluluk sorunu yoksa geçeyim. Ayrıca Time machine ile yedekleme yaptırıyorum ben, el capitan'dan tekrar yosemite'a geçmek istesem yazılım vs. indirmeden diski sıfırlayıp sonrasında time machine yedeğini yükle diyerek yosemite'e downgrade edebilir miyim?