Merhaba arkadaşlar.
Antalya olimpos'a prefabrik ev yaptırmayı düşünüyorum fakat sürekli orada oturacağım için prefabrik mi yoksa normal mi yaptırsam karar veremedim.
Kafama en çok yatan kısmı 7 günde montajı yapıp teslim etmeleri.
Kafama yatmayan kısmı ise su basman, parke, fayans, banyo ve elemanların konaklama ve yeme içmelerinin fiyatlara dahil olmaması.
149mt2 dubleks 56.000 TL ye beğendiğim bir prefabrik mevcut. Ortalama nakliyesi, su basmanı, parke, fayans, banyo ve diğer giderlerde toplamda 20.000 TL kadar tutar rahat sizce 76.000 TL'ye prefabrik mi yapmak daha mantıklı yoksa betonarme bir ev mi? 76.000 TL'ye betonarme yaptırabilir miyim 150mt2 dubleks sizce
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevaplar ise sevinirim. Ayrıca prefabrik için türkiye finans 72 ay kredi veriyor.
mt2 fıyatı 1400 tl cıvarındadır ( nakıt fıyatı) ıkıncı kalıte kapı mutfak dolabı ve fayans kullanımında bu rakam 1250 tl cıvarına dusmekte. + ruhsat abonelık hat cekımı vs gıbı ucretler olacaksa onlarda ekstra olacaktır. onun yerıne betopan ıle kurulacak bı prefabrık ( kazık temel uzerıne ) daha az malıyetlı olacaktır.
prefabrık olarak gecen konutlarda kullanılan malzeme onemlıdır. beton yogunlugu ( cınsı c30 dan baslar c450 ye kadar turlerı vardır) bu gerek ısı yalıtımını gerekse saglamlıgını etkıler.
76 bın e ev yaptılır mı sorusuna gelınce kaba daıre olarak yapılabılır. ama ona da ınsaat a baslamıs ve %70 ını tamamlamıs olmanız gerekıyor. bunu bır fırmaya soylersenız sıze cıkartacakları rakam ıkı katına yakın olacaktır.
eger butcenız o rakamlarda ıse dogrudan prefabrık almanızı onerırım. onu alırkende gereklı analızlerı yaptırıp hatta mumkunse hava kosullarına ya da hangı zamanlarda kullanıcagınıza gore yalıtım vs kısımlarını da fırma ıle tartısmanızı tavsıye ederım