naboo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her ikisi de kullanılmalıdır. Ben de bir alışveriş sitesini yönetiyorum. Şöyle bir durum var. Instagram Türkiye'de çok popüler. Hiç site dahi açmadan sadece Instagram sayfasında 10 binlerce takipçisi olup ürün satışı yapan bir çok kişi mevcut. Pinterest'i ise sadece link verebilmek açısından dahi ele alsak bu bakımdan bile bizim için avantajlı.

Mühim olan gerçek takipçi ile hesaplarımızı büyütebilmek ki Instagram'da bunu başarabildiğim söylenemez. Yaklaşık 1,5 aydır Instagram konusunda araştırmalar yapıyorum lakin bir arpa boyu yol alamadım. Yalnızca 2.200 takipçim var ve bunun şu ana kadar bana hiç bir getirisi olmadı.

Facebook üzerinde de takipçi sayım çok düşük. Twitter ise bizim sektörde olanlar için pek uygun gelmiyor benim fikrimce.

Bugün ürünlerime uygun kitleye yayın yapan bir radyo programı ile anlaşma yaptım. Programa 1 aylığına sponsor olduk. Pazartesi günü başlayacak. Programı yapan kişi (aynı zamanda son 2 yıl içerisinde Türkiye'de tanınmaya başlamış birisi) ortalama 400 bin takipçiye sahip. Bunlar Facebook, Instagram ve Twitter toplam sayısı ve bu 1 aylık süre zarfında sosyal medyada da reklamımızı yapacak. 1 ayın sonunda ne olur bilemiyorum. Lakin şu an için bulabildiğim tek çözüm bu. Tanınmış biri vasıtası ile kendi reklamını yaptırmak. ! aylık sponsorluk ile istediğim verimi yakalayabilirsem devam etmeyi düşünüyorum.

Alternatif olarak başka ne gibi çalışmalar yapılabilir takipçi artırmaya yönelik? Fikirlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.
Hocam öncelikle radyo programı fikriniz çok hoşuma gitti. Alışveriş sitesi için FB ortamında reklam yapmak bana mantıklı geliyor şahsen. Yani insanların facebook'da gezinirken reklam bölümlerinde sitenizin görünmesini sağlamak olmalı hedefiniz. Ama bu konuda henüz bilgi sahibi değilim.