foo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
insan anasının karnından araba kullanmayı bilerek de doğmuyor, napıyor kursa gidip, eşinden dostundan öğrenip, babasının/akrabasının arabasını kaçırarak öğrenip ehliyetini alıyor. bunları yapmadan direk galericiye gelip bu araba nasıl sürülüyor, içine nasıl oturuyorum diye sormuyor, bu yuvarlak şey ne diye sormuyor. konunun en ufak teknik bir yapısı varsa, bunun bir şekilde öğrenilmesi ya da kurs örneğinde olduğu gibi işi bilen birinden yardım almak gerekir. ha bunlar zor geliyorsa, öğrenmek de istemiyorsa napacak, özel veya kiralık şoför tutacak.
Hosting hizmeti alacak bir kişinin gidipte bu konuyla ilgili eğitim ,kurs vb alması yada kendi sitesi için bir başkasını tutması beklenemez. Bu iş merak işidir zevk işidir , araştırmadır , beceridir...

Hosting firmalarına mümkün olduğunca destek olmak düşer. Yoksa herkes bir otomasyon, bir sistem kurar. çekilir kenara hizmet vermez..

Hizmet demek sadece bir hesabın çalışmasını sağlamak demek değildir. Yeri geldiğinde müşteriyi yanıtlamak ona özel çözüm üretmektir.