emrefba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar.
Asliye ceza mahkemesinde ben ve arkadaşım hakaret ve tehdit konusunda birinden şikayetçi olmuştuk onun davası görüldü.
Sanık 3 er ay hakaretten 6 ay da bana ettiği tehditten dolayı hapis cezası aldı. Hakim hükmün açıklanmasını geri bırakmadı ve iyi hal vs. indirimi vermedi.
Şimdi sanık ne zaman cezaevine gönderilir ya da bu karar kesinleşmiş bir karar mıdır ? Direk kolluk kuvvetlerinin mahkemeden alarak hapse atması gerekmiyor muydu ?
Yanlış bilmiyorsam temyiz süresi var bir de yargıtaydan onaylanma süresi. Yargıtaydan onaylanmadan girmez. Senin bahsettiğin gibi olsa her mahkemenin yanlış kararına bi ton adam girsin içeriye.
Determinant adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paraya çevrilme muhabbeti olabilir hocam bilen arkadaşlar yanıt verecektir.
Hakaret ve tehditi nasıl kanıtladınız özel değilse öğrenebilir miyim?

Aynı durum bendede olmuştu mesaj attığı için mesajla kanıtladım. hakaretten sonra babası sağ olmadığı için annesinin isteği üzerine hakareti geri çektim fakat tehtid geri çekilemediğinden 7,5 ay hapis cezası aldı. İndirim vs. 2,5 aya kadar düşüyor Onu da hükmün açıklanmasını geriye bırakıyor. İtiraz etsem indirim sebeplerinden 3/2 olanını kaldırtabilirdim ama sizin benzer bir durumunuz varsa bunlar örnek teşkil etmez. Sizin hikayenin konusu önemli.