Hayatının belkide hatasını yapmış olursun. Sonunun ne olacağını bilemezsin avukatı falan boş ver bir kere 3-5 kuruş için yapacağın şeyler ileride gururuna yediremezsin nasıl yaptım keşke yapmasaydım diyeceksin. Şuan da sinirle söylüyorsun bunları ama bir insan şerefi ile yaşar ve tek kayıp edebileceğin şeyde budur. Daha 25 yaşında olduğunu söylüyorsun başından neler geçti bilemem ama hayatla mücadele zor ve esas olan bu zorluklarla baş etmektir ve zorluk çekmene rağmen kendinden ödün vermemen seni sen yapan şeydir.
Hiçbir şey bu dünyada yanına kar olarak kalmıyor cebine giren her kuruş tekrar çıkıyor nasıl çıktığını fark etmezsin bile. Dünyanın öteki ucuna da gitsen durum değişmez ancak şeytan seni aldatıyor o yüzden dedim ya ileride pişman olacağın şeyi hayallere kapılıp yapma. Yapacağın şey basit gibi görünse de sana ileride rahatlık getirmeyecek tam tersine zorluklar getirecek hesap etmediğin şeylerle karşılaşacaksın bir ihtimal.
Gaz verenler yada sorduğun avukat için bunları söylemesi basit çünkü o kararını vermiş nasıl olsa diyorlar yani kendileri bu tarz şeyleri yapmazlar, hem yapmazlar hemde cesaret edemezler. Borca girip altından kalkamayan çok arkadaşım var bir şey olduğu yok yani zorluk yaşıyorlar ama hayat devam ediyor Allah böyle durumlarda muhakkak bir kapı açar ama sen kendini ateşe atmak istiyorsun ve Allah affetmez çünkü kul hakkına gireceksin, cezasını misli ile çekersin.
1 Bankaları dolandırdın diyelim, ileride pişman olabilirsin. Kim ne derse desin ileride neler olacağını kestiremezsin.
2.Düşüncenden caydın ve hayatın sana neler getireceğini tahmin edemezsin, bir bakarsın ummadığın bir şekilde fırsatlar yakalarsın hayatın düzene girer. Bu halde iyi ki zamanında düşündüğüm haltı yapmamışım dersin.
Unutma ki ne ekersek onu biçersin. Bu hayatta kimse insana kendisinden kaynaklanan darbeden daha büyüğünü vuramaz. Kendin hata yaptığın zaman yoldan saptığın için kendinden daha sonra utanırsın ve mücadele azmin de kalmaz belkide bu şekilde yanlış yollara sapacaksın başka bir insana dönüşeceksin, yaptıkça kendini haklı göreceksin ve içinden çıkılmaz bir bataklığa saplanıp kalacaksın. Daha önce belirttiğim gibi kendinden ödün vermeye başladığın vakit bunun sonu gelmeyebilir. Senden kaynaklanmayan zorluklarla her türlü baş edebilirsin, yılmayacağım der ayakta dimdik durursun ve bundan gurur duyarsın.
Seni not alıyorum şuan ticaret için karşıma çıkarsan seninle iş yapamam ne malum belkide forumu da tokatlarsın. Gittiğin her yerde bu duruma düşmek istiyorsan kendini kandırmaya devam et.