BHCoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaç para kredi vereceklerini sanıyorsun hende 25 yasindasin 10 yıllık çalışma hayatin olsaki çok zor yine belirli bir kredi alırsın.
Devlet memurlarına bile maaşın 10 katili max kredi var.
20 30 bin ile ne yapmayı düşünüyorsun , Miami biletlerinin fiyatlarına bak bir yetecekmi.

Bi kurnaz siz varsiniz memlekette, yasin genç çalış kazan .
kredi puanını yükseltebilir aslında. kafasına koymuşsa yapar, yapmayacak olsa buradan sorup soruşturmaz.

farklı zaman dilimlerinde farklı bankalardan o miktarda kredi çekebilir. A bankasından çeker, B bankasından çektiği para ile A'nın borcunun bir kısmını öder. C'den çektiği ile B'ye ödeme yapar. birkaç ay içerisinde kredi puanı artmış olur. hepsinden çekim yapar, olay biter. bu olayları şahıs olarak değil de bir şahıs şirketi açıp ticari olarak gösterirse az zamanda kredi puanını arttırabilir. çözülmeyecek birşey değil fakat gerisi zor.

yurtdışında yaşam kolay değil. elbet para suyunu çeker. ticaret yapayım derse de onun da zorlukları var. dil yok, çevre yok, ortada sadece bir düşünce var ve ne yazık ki işler ciddileşince düşünce yerini farklı duygulara bırakıyor.

ben ukraynada yaşıyorum. yurtdışında yaşamanın zorluklarını biliyorum. arkadaşa tavsiyem yurtdışına çıkacaksa türkiye kapılarını kapatmaması yönünde. eninde sonunda döneceği yer türkiye. kendi ülkesinde bile zorlukla yaşayan biri fırsatlar el vermedikçe, şans katalizörünü saymazsak, yabancı ülkede hiç rahat edemez.

konu sahibine söylüyorum. umarım herşey gönlüne göre olur. yurtdışına yaşamayı otur tekrar düşün. hayat filmlerdeki gibi değil malesef. hiçbir yer türkiyeden, kendi ülkenden iyi olamaz.
insan doğası gereği kendini güvende hissetmek ister. evinde nasıl güvende hissediyorsan, türkiyede dışarıda gezdiğinde evinmiş gibi hissediyorsun, farkında olmasan bile. işte o farkı yurtdışında yaşamaya başladığında, hele ki türkiye kapın kapanınca anlayacaksın.

farklı yollardan para kazanmaya bak. ülkenin kapılarını kapatma, başına dert açma derim ben. pişman olacaksın. samimiyetimle söylüyorum.

yurtdışına gidip çalışmak istersen bir şekilde yaparsın ama bu şekilde olmamalı, yani bence.