Hocam bildiğim kadarıyla bilgisayar için ortalama 3.50 falan not lazım bunu yapmak çok zor mu? Madem bilgisayarda okuyosunuz şunuda sorayım, iki mesaj önce saydığım üniversitelerde bilgisayar okumak mantıklı olur mu? Sektörde maaşlar vs. ne durumda bir bilginiz var mı? (kendini geliştirmeye bakıyor biliyorum ama yeni mezun maaşlarından bahsediyorum) Onun dışında sizce yatay geçiş olayına girmeli miyim, kötü bir özelde mi okumalıyım yoksa bölüm mü değiştirmeliyim sizin fikrinizi de merak ediyorum.
Vallahi hocam kimsenin bölüm tercihine kimse karışmamalı bana kalırsa, o yüzden sadece kendi yorumum olacak bu. Tüm sorumluluk sizin sonuçta ve 40 yıl seçeceğiniz mesleği yapacaksınız yani.
Bilgisayar için yüksek ortalama lazım benim gördüğüm kadarıyla, çünkü diğer bölümlerden geçmek isteyenler arasında en çok rağbet gören bölümlerden birisi. Hatta gördüğüm kadarıyla insanlar ya Endüstri ya da Bilgisayar'a geçmek istiyor, atıyorum Elektronik ve Haberleşme'nin puanı da çok yüksek ama Bilgisayar ve Endüstri kadar talep yok sanırım, yani yine çoktur ama insanların yatay geçişte en istediği bölümler Bilgisayar ve Endüstri.
Maaşlar ise kendinizi geliştirmenize bağlı, benim arkadaşım YTÜ Endüstri bitirdi, yaklaşık 1 senedir çalışıyor, toplamda 2500'e yakın maaşla başladı. Onun dışında İTÜ bilgisayar bitirip 5000'le başlayan birisinden bahsetmişlerdi üst sınıflar ama ne derece doğrudur bilmiyorum, tanıdığım birisi değil sonuçta. Tabi bu uç bir örnek ama kendini geliştirene imkan çok yani.
Özel mi bölüm değiştirme mi derseniz de o çok karışık bir konu bence, çok fazla yorum yapamıcam o konuda. Tabiki en iyisi İTÜ'ye gelip yatay geçiş yapmak ama eğer yapamazsanız da, yani dediğim gibi "aman burada da iş var ya" diyerek bölümünüzde kalırsanız Bilgisayar mühendisliğinden vazgeçmiş olacaksınız, öteki türlü ise İTÜ-YTÜ'den vazgeçmiş olacaksınız. Biraz karmaşık bir konu yani. İyi düşünmeniz lazım, zor bir karar.
İyi forumlar.