Aynen bende metro dan alısverıs yaptıgımda şoka ugramıstım. Rezillik. Bir daha da ugramadım ve ugramıyorum

Bi poşetin lafını yapandan kâr edeceğime etmem daha iyi.
burada amaç poşetten para kazanmak mı sanıyorsunuz. eğer poşetten para kazanmak istese diğer marketler gibi poşet parasını kitler malların üzerine bizde alırız.
amaç o değil.
amaç poşet kullanımını azaltmak doğayı daha az kirletmek
olarak niye bakmıyorsunuz siz olaya.
Yok artık.
İlk kez duydum böyle bir şeyi.
Çok ilginçmiş.
Bana deseler o esnada aldıklarımın tümünü bırakırdım
amaç poşet kullanımınız azaltmak. ama tabi şöyle yapsalar, 2 poşetten sonrası ücretli deseler daha mantıklı olurdu.
Hollanda'da her markette bu şekilde, hatta daha pahalı poşetler. Onun için markete giden insanlar bez çanta tarzı şeylerle gidiyorlar. Çevresel bir hassasiyet söz konusu yani.
İlk alışveriş yaptığımda çok garip gelmişti banada

En azından ilk poşet ücretsiz olsaydı bari. Bu uygulamayı doğayı düşündüklerinden dolayı yaptıklarını düşünmüyorum çünkü dediğim gibi ilk poşet bile parayla. Kendimiz bez torba felan getirsek bu seferde etraftan garip karşılanır. Elimizde bez torba ile reyon reyon gezmemiz lazım birde
bu benimde çok zoruma gidiyor ama bunu bile biile metrodan yıllardır poşete para veriyoruz bizede acıklama yapmıslardı amaç poşet kullanımını azaltmakmış ama ben öyle oldugunu dusunmuyorum..
amerikada tüm marketlerde öyle. herkes elinde poşetle torbayla gidiyor markete. ya da parasıyla alıyor. ürünlerin altında da vergisiz fiyatı yazıyor. kasaya gittiğinizde vergili olarak ödüyorsunuz. değişik uygulamalar var. bence poşetin paralı olması gayet iyi.
Amaç poşet kullanımı azaltmak ya da doğayı korumak olduğu için pek mantıklı gelmiyor bana. Öyle bir şey olsa büyük bir yere yazı asarlar hem müşteriler okur seve seve uygular. Ama marketteki israfı görseniz poşet yanında nokta kalır.
Bana kalırsa psikoljik bir baskı oluşturmak istiyorlar şu şekilde: Zaten sattıklarımızda kar yok denecek kadar az bırakın bari poşetten kazanalım havası oluşup. Sattıkları malları bilinç altına çok ucuz imajı vermek için diye düşünüyorum.