furkancelebi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklısınız hocam, en iyisi bilgisayar olmuyorsada başka sevebileceğim bir meslek bulmak.

Haklısınız hocam ama dediğiniz gibi seçim çok zor. Çünkü 59 binle gerçekten istanbulda iyi bir devlet üniversitesi yok, dandik bir özele de gitmek istemiyorum. İyi özellerede %50 karşılayacak durumum yok. Keşke olsa bende isterim. Birde kod yazmaktan sıkılma muhabbetide geçti üst yorumlarda oda kafama takıldı biraz. Bilgisayarda soğumak istemem açıkcası çok kararsızım.
Al eline kağıt kalemi gidebileceğin vakıf ile devlet üniversitelerini çıkar. Ders programlarına bak, mezunları ile iletişime geç, hocalarını araştır. Facebook sayfaları vardır gir oradan öğrencilerine sor.Alacağın cevaplar sonunda karar vermende etkili olacaktır.

İtüye gitmedin diye itüden düşük yerlerdeki öğrenciler kötü, hocalar hiçbir şey öğretmiyor gibi bir düşünceye kapılma. Mutlaka bir eğitim farkı vardır ancak uçurumlar yok arada. Kendin kapatamayacağın kadar bir açık yok. Üstüne basarak söylüyorum kendin çaba sarf etmen gerekir tabii. Sonuçta 500binlerde 1 milyonlarda değil sıralaman.

Sorularını yanıtlayan hiç kimse geleceği göremiyor bu çok açık. Kimse senin ilerde kod yazmaktan sıkılıp sıkılmayacağını bilemez yada bilgisayarda mı yoksa çevre mühendisliğinde mi daha mutlu olacağını söyleyemez. Bu senin kendi başına yapman gereken bir tercih, senin vermen gereken bir karar. Genel öneri ; ileride daha mutlu olmak istiyorsan sevdiğin alan üzerine oku. Yani sevmediğin bir yola sonra severim diye çıkmak mı daha doğru yoksa sevdiğin yolda devam etmek mi ?

Yerinde olsam Bilgisayar Müh tercih eder, ilk sene üniversite sınavına hazırlanır gibi (hatta o tempoya gerek bile yok) derslere çalışır ve daha iyi bir yere yatay geçiş yapmaya çalışırdım. İlk sene göreceğin dersler matematik,fizik kimya türevleri olacak zaten. Eğer düzgün bir çalışma temposu yakalarsan yüksek bir ortalama yaparsın ve daha iyi bir üniversiteye geçersin. Olmadığı durumda ise yine sevdiğin mesleği yapıyor olursun. Kendini geliştirmeye devam edersin.