Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sektöre hoşgeldiniz, bu sıkıntılar ve müşteri kitlesi hep vardı var olmaya da devam edecek

Sunucum çok hızlı bunu yavaşlatmak istiyorum diyen müşterim vardı. 2 gün boyunca bunu neden istediğini anlayabilmek için düşünmekten psikolojim bozuldu.

Bu tür sorulardan ve sorunlu müşterilerden uzak durmak için her önüne gelen kişiye müşteri olma şansı verilmemelidir, kişi sizi seçmiş hizmet almak istiyor ancak firma da müşterisini seçebilmelidir. Bir insanın üslubu, hizmet almak istediği alan, hizmet almak istediği alanla ilgili bilgi seviyesi size ipuçları verecektir. Bu kriterlerde bir sorun varsa hizmet vermeyin, hallederiz gelsin derseniz bu müşterinin size kazandıracağı paranın kat kat fazlasını kaybedersiniz.

Bazen sorunlu bir müşteriyle çalışmamak yada yolları ayırmak aynı gün 3 tane satış yapmış gibi kar getirebilir firmaya.
nedeni basit;sistemi hızlandıran adamsın,bakalım yavaşlata biliyor musun

konuya dönecek olursak;bu tarz müşteri kitlesi hakkatten darklod dediği gibi silkroad , metin2 , knight online vs. hizmetlerdir.

Ama burada eleştirilen bazı konulara katılamıyorum.Dns olayı ben 5 dk yönlendiriyorum birde yeni serverda tasi.txt diye dosya açıyorum proxyden bir bakıyorum db ile kullanıcı adı eşleşmemiş ticket atıyorum 24 saat bekleyeceksiniz diyor.Eski serverda böyle bir hata yoktu diyorum siteadi.com/tasi.txt yi proxyden açıyorum hatayı anlayana kadar 2 saat geçiyor.Burda ki bir kaç firma yetkisiyle kavga bile ettim ticket taleplerinde "işimizi bize mi öğreteceksiniz" tadında yazanlar 19 yaşında stajerler.Her defasında g.t ediyorum.Sonra ticket kapanıyor.Firma sahibi özür diliyor.

Burda ki amaç sorunsuz hizmet vermek olmalı bence.Bu tarz sıkıntıları anlayabiliyorum.Daha paypal entegresi yapamayan firmalar var.Ödeme için ticket açmak zorunda kalıyorum beyzade bakarsa paypal hesabına görüp sistemi unsuspend edecek.Müşteriyi ticketa yönlendirmek lazım.İnternet bilişim mesela ben bu adamlara gece 02,35 de ticket açsam.en kötü 02,55 de cevap gelir.Bunu neden yazdım.Firmanın kurumsallık altyapısını bana yansıtıyor.Eskiden telefon ederdim firmaya.İki saat izah adamları da oyalıyordum.emkbilisimden vps aldım.vps gitti ticket attım 1 saatte çözüldü ama sorun zaman değildi.Biliyordum yeni firma olduğunu sürede gayet normal.Ben bu adamı arayıp asla rahatsız etmem bir daha Bunu veremeyen firmalar var.Öğlen 2 de firma telefonun operatöre düşmesini hiç anlamadım bu hayatta.Hala bu tarz hostingçilik yapanlar var.Sitenize yazın büyük puntolarla 30 dk için cevap gelmezse hizmetinize ek süre verilir diye.Millet nasıl abanıyor ticketlara.Hem sitenizin alexası yükselir hemde hepsi kayıtlı olur