TolgaKSR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam. Yabancı Dil okudum. Ama istediğim bir gelecek yabancı dil bölümünde yok o yüzden sınavda sayısaldan girdim. LYS sayısaldan sıfır çektim. Ygs den bir bölüme gideceğim seneye yine şansımı deneyeceğim. Sayısal temelim sıfır nasıl ne şekilde çalışabilirim ve bu sene üniversiteye gidersem seneye de bir bölüme kazanıp ona başlarsam puanım düşüyor mu? Bildiğim kadarıyla üniye tercih yapıp kayıt yaptırmayanların puanı düşüyor ama tam bir bilgin var mı?
2015 yılında açık öğretim dışında bir üniversiteye yerleşirseniz ve 2016 yılında yeniden tercih yapmak isterseniz yerleştirme puanınıza etki eden obp puanınız yarıya düşer. OBP > liseden gelen ortaöğretim başarı puanıdır. Şöyle hesaplanır.
Lise diploma notunuz: 70 misal. 70x0,6= 42 Yani okuldan size 42 puan gelecek.
Eğer ikinci yıl tekrar tercih yaparsanız 21 puanınız kesilir. Bu da ciddi bir puan ve sıralama kaybı demektir. Eğer gerçekten tamamen sıfırsanız güvenderin, bireyin yeni başlayanlar için kaynakları var. Onları alarak her şeye sıfırdan başlamanızı tavsiye ederim. Ve internette videosu olan hocalardan da faydalanabilirsiniz temel seviyede işinizi görecektir.

Tam olarak seviyenizi bilmediğim için bir yorum yapmam doğru olmaz ama bu işin sihirli değneği yok. Maalesef, istediğiniz seviyeye erişene kadar düzenli bir biçimde ders çalışmak durumundasınız.

Type adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ea için tavsiye verebilirmisiniz? @mccyclonee;

şimdiden teşekkürler
Daha belirgin bir soru sorarsanız cevap vermem kolaylaşır. Kendi durumunuzdan bahsedebilirsiniz mesela. EA için ne tür bir tavsiye istiyorsunuz vs. ?