arpej adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Görselden hit almak konusunda biraz bilgi verirmisin Turgay. Görsel odaklı bir site makalelerde fazla yazı olarak içerik yok. Bu site konuları başlıklardan veya görsel altı yazılardanmı hit alır nasıl olur ?
Görsellerden bile 2-3 kelimede olsa birşeyler yazılabilir. Görselli internet sitelerinde önemli olan şey görselin kendine ait olması. Örneğin yemek tarifi sitesinde yemek fotoğraflarını kendin çekersen avantaj elde edersin. Yani özgün olması çok önemli bir faktör. Bunu dışında çözünürlüklerin de görsel sıralamalarında etkisi mevcut. Yüksek çözünürlüklü görüntüler hep aramalarda üst sırada olmuştur.

KralMurat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba. Cezadan çıkarttığım bir 1 yıllık ( domain yaşı 4) sitemi yenibir domaini 301 çektim. Bir çok yan kelimelerde geldi ama bazı kelimelerde 301 çekmden önceki sıralamalarından bile geriyi gitti, bazı kelimeler komple sıralamadan çıktı ve bazı kelimelerde olması gereken sayfalar yerine başka sayfalar geldi.

Eski domain de bazı linkleri engellemiştim ama yeni domainde engelleme yapmadım. Eski domain engellenen linkleri yeni domainde de engellemem gerekir mi ? Yada eski domaini alınan bütün kalitesi linkleri tespit edip yeni domaine engellmelimiyim?
Engellemeniz gerekmez, eski domainde ne engellediyseniz o geçerlidir ama size önerim sürekli backlinklerinizi takip edin ve beğenmediklerinizi sürekli engelleyin. Aslında engellemek de bir nevi kötü olabilir çünkü sizin beğenmediğiniz bir linki google botları beğenebilir. İnce eleyip sık dokumak lazım backlink engelleme olayını. Basit bir olay değil.

alenazte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siteme direk olarak spamlar geliyor ve hemen çıkma oranı artıyor google analytic'de ref olarak değil direk giriş olarak gözüküyor bunlara nasıl engel olabilirim hocam ?
Engel olamazsın. Eğer göstermek istemiyorsan analyticsi kaldırabilirsin. Kaldırırken şunu düşünmeyi unutma, acaba benim istatistiklerim mi iyidir rakiplerimin mi diye. Eğer seninkilerin daha iyi olduğunu düşünüyorsan kaldırma.