ilaç işe yaramıyor diyenlere inanmayın her konuda olduğu gibi boş beleş konuşuyorlar. Denemezler, bilmezler ön yargılarıyla yaklaşırlar her konuya. Bu forumdada bu tipler dolu var. Ben 1.5 paket sıgara içen biriydim ilacın 14.günü sıgarayı bıraktım ve ilacıda bıraktım ilacı bile içmiyorum artık benim sıgarayı bırakmamdaki ilk 14 günde ilaç çok yararlı oldu. Şuan dediğim gibi kutunun yarısı duruyor. Normalde benim bunu bitirip devam paketide almam gerekiyor ama ben gerek duymuyorum 10 gündürde içmiyorum. Benim gibi bir adam değil 10 gün 1.5 saat içmese gözleri dönerdi şimdi sıgara kokusundan bile nefret ediyorum
İlaç işe yaramıyor diye bir şey yoktur. Önemli olan ilacın uzun sürelerde bıraktırma oranı. Diğer sigara bıraktırma yöntemlerine nazaran 1 sene içerisinde sigaraya dönmeyenlerin oranı çok daha yüksekmiş. Ancak sigarayı bırakmak için 10 gün içmedim 2 ay içmedim demek kafi gelmez. Bu ilaç sonsuza kadar sigara içme isteğini yok etmiyor belli bir müddet içtiğiniz sigaradan zevk almanızı engelliyor ve dolaylı olarak bırakmış oluyorsunuz.
Bırakan birisi 15 sene sonra bile bir tek sigara yaktığında beynindeki nikotin isteği tekrar canlanıyormuş. Yani içmeyen birisi gibi olmamıza imkan yoktur. Sigarayı bıraktım diye bir şeye de inanmıyorum, bıraktım diyen birisi başladım da diyebilir. Kimisi 2 hafta kimisi 2 ay kimisi 2 sene içmiyor sonra tekrar içiyor. Sigarayı bırakmanızı engelleyen şey sadece nikotin bağımlılığı değildir, zaten 3-4 gün dişini sıkan birisi rahatlıkla sigara içmez çünkü vücuttaki nikotin temizlenir ve içme isteği azalır. İlaçta zaten bunu sağlıyor çünkü ilk günlerde bu isteğe direnmek diğer günlere göre çok daha zordur.
Bunları sizin için yazdım çünkü kaç yaşındasın kaç senedir içiyorsun kaç kere bırakmaya çalıştın bilmiyorum. Senelerce içmeyip tekrar başlayan bir çok insan tanıyorum. Önemli olan tekrar dönmemektir bırakmak yada bıraktım demek zaten kolay. Geri başlamanıza sebep olacak şeylerin başında arkadaş ortamları geliyor, ne kadarda içmem artık diyen birisi arkadaş ortamlarında sigarayı önce psikolojik olarak beynine tekrar yerleştirir sonrada az bir içme dürtüsü gelince tek bir sigara yakması ile her şey yeniden başlar. Ne bırakanlar gördüm, bırakmış olduğunu inkar edenler bile vardı sen sigarayı ne zaman bıraktın diye sorduğumda ben zaten hiç içmiyordum ki diye cevap veriyordu çünkü bu şekilde kendisini inandırarak motive ediyor ama gel gör ki tekrar başlamıştı. Arkadaş ortamına çevreye çok dikkat et, sigara uzatan olursa bıraktım deme kullanmıyorum içmiyorum diye yanıtla. Unutma tek bir nefes bile yeter, bir nefesten bir şey olmaz dediğin an başa dönüyorsun.