Hosting işi ile uğraşmam, ama bir müşteri olarak görüşümü bildirmek isterim, firmaların özelliklede hosting sektöründe verdikleri hizmeti yerlere düşürmeleridir, diğer firma 5 e satıyor diye kendi kalitesini ve fiyatını 4 e düşürmek en mantıksız iştir. Bence bir firma iyi bir hizmet veriyorsa, kalitesine göre fiyatını belirlemek zorundadır, ben şahsen her zaman şunu düşünerek iş yapmışımdır ve hiç bir zaman kaybetmemişimdir. Ucuz etin yahnisi yenmez, bir çok firmada vds, host paketlerim mevcuttur, ve hepsi yüksek meblalardır. Sebebi ise verdikleri hizmetmi hayır, ödediğim tutara göre vermek zorunda oldukları hizmettir. Şimdi siz 10 tl ye host satıyorsunuz bir müşteri bilinçsiz bir şekilde şikayet etse hemen diyebiliyorsunuz, 10 tl lik hizmet alıyor 100 tl lik hizmet bekliyor. Bence bu yanlış bir düşünce 1 tl ye bir ürün satıyorsanız ona 1000 tl lil verdiğiniz bir ürüne nasıl hizmet veriyorsanız vermeniz gerekir, veremiyorsanız o ürünü 1 tl ye satmamanız gereklidir.

Bir çok büyük firmaya dikkat edin en düşük hosting paketi 29$ dan başlar, neden onların çok müşterisi var sizden daha çok müşterimi geliyor onlara hayır, onlar kurumsal. Şirket açmak demek, vergi levhası almak demek kurumsal olmak anlamına gelmiyor.

Kurumsallık demek, ilkeleri, vizyonu, misyonu olan, kuralları olan, verdiği hizmetin her zaman arkasında durmak demektir.

örnek olarak isimtescil, ihs ve natro ile çalışırım, her birinden farklı hizmet alırım, ve hepsinin bedelleride yüksektir. Şikayet ettiğim konular olmuyormu tabiki oluyor, ama bana her zaman yardımcı olabiliyorlar, aradığımda telefona cevap veren, açtığım destek taleplerine 30 dk içinde geri dönüş yapan bir muhattap var.

Size tavsiyem, 1 lira fazla kazanmak için fiyatınızı düşürmeyin, sizin sağladığınız hizmet in fiyatı düştükçe çoluk çocukla uğraşırsınız, kaç çocuk tanıyorsunuz 20$ üzeri işlem yapabilen çok nadirdir. 5$ hizmet verirseniz çocuklarla uğraşmanız, kaçınılmazdır.

5$ a verip 1000 müşteri edineceğinize, 50 dolara verin 100 müşteri edinin, en azından o parayı veren müşteri bilinçlidir.
Verdiği paranın karşılığını ister, 5$ verdiğiniz kişiler ise sizden olmadık isteklerde bulunur. Sanki sizi satın alacakmış gibi.

Benden şimdilik bu kadar. Allah yardımcınız olsun diyorum. Çoluk çocukla uğraşmak zordur.