Evet kardeşim biraz yanlış düşünüyorsun, ama bu yanlış yaşına göre çok normal yani kendimde sorun var zannetme, aramızda en az 15 yıl vardır, yani 15 yıl önce biz de böyle düşünüyorduk
Ben şirkette bazen personel alımı yapıyorum, misal bana borucu ustası lazımsa odtü uzay mühendisini işe almıyorum, çünkü borucu ustasının yaptığı işi yapamaz, bazen şirkete kaynakçı alıyorum o zaman da cerrah bile gelse almıyorum çünkü cerrah kaynak yapamaz.
Şimdi senin haklı olduğun konu şu; eğer bir şirkete çevre müh. lazımsa üniversite bir etken, yabancı dil bir etken, giyim kuşam tip bir etken, çene bir etken v.s. bir çok etkenin içerisinde dediğin gibi üniversite diye bir etken de var.
Fakat müh. arayan bir yere gidersen ana mühendisliklerin yanında çevre müh. olarak pek şansın olmaz, benim anlatmak istediğim bu.
Makine inşaat gibi mühendislikler her türlü ortamda her şantiyede her fabrikada çalışabilir, ama çevre müh. hem az hem de çalışma alanı dar. Örneğin bir fabrikada binlerce işçi, yüzlerce usta, onlarca makine müh. çalışır ama 1-2 tane çevre müh. olur, o da devletin zorunlu kılmasından çevreci politikalar yüzünden yoksa bıraksan hiç bir patron çevre kurallarına ne uyar ne de çevre müh. alır. Her zaman SEÇ (HSE) yani Sağlık , Eğitim , Çevre yatırımları işverenlerin yumuşak karınlarıdır, pek sevmezler ama zorunluluktan seve seve yaparlar. Sen bu yumuşak karında iyi paralar kazanabilirsin ama rakibin çok , kadron az olacak bunu unutma