kısaca bildiklerimden bahsedeyim.
Bedelli şuanda yok çıkarsa ve şartları tutarsa kesinlikle bedelli yap. Milliyetçilikle alakası yok şuanki askerliğin. O devir eskideymiş.
İKinciis 2 yıllık üniversite bitirmiş olmanla lise mezunu olman arasında fark yok ikisindede uzun dönem yaparsın bu yüzden eğer okulu bitirip gideyim diyorsan 4 yıllık açıköğretim de olaiblir okulu bitirip gitmeni tavsiye ederim ama yaşın ilerlediyse bi 4 yıl daha ilerletirsen ileriki yaşlarda askerlik daha zor oluyor ama şu var kısalabilir 4 aya düşecek diyorlar kalkabilir sivil askerlik gelecke diyorlar yani hem okulu bu bahaneyle bitirmiş hemde bu yeni gelişmeleri beklemek açısından askerliği erteleyebilirsin.
Ama evlilik vs varsa önünde askerlik yapmayana kız vermiyolar malesef

verselerde alma zaten karını bırakıp 1 yıl uzaklaşmak hiç hoş bir durum olmayacaktır.
Erteleme işini yerin belli olmadan yapabilirsin diye biliyorum ama mantıklı bir gerekçe sunman gerekebilir o konuda tam net emin değilim yeri belli olduktan sonra bile tecil ettiren tanıdıklarım oldu o yüzden onu askerlik şubesine gidip öğrenmen daha doğru olacaktır amaç çok geciktirme tahminen 1-2 hafta kaldı.
Bildikleirm bunlar yeni geldim askerden bilgiler taze
kısa dönem jandarma yaptım yinede iyi değildi.