Merhabalar durumu kısaca ve ya uzunca özetleyim sizde fikir sunmak isterseniz saygıyla dinlemek ve cevaplamak isterim.

2 yıllık üniversite öğrencisiyim. Bu yıl yani 2.yıl itibariyle okulu daha çok boşlamıştım ve sınavlara dahi girmiyordum. Okul hayatımı kendi elimle berbat hale getirmekten ve bu şekilde bitmeyeceğini düşündüğümden askere gitmeyi planlamıştım.

Okula giderek kaydımı dondurdum fakat tarafıma daha sonradan gelen erteleme kâğıdı durumu ve kafamı iyice karıştırdı. O gün rahmetli dayımın oğlunun düğünü vardı ve düğüne gittiğim halde 2-3 oyun havasına eşlik ettikten sonra dayanamayıp arabaya geçip oturmuştum. Çok sevdiğim, evimde ağırladığım kuzenimin düğününe bile adam akıllı katılamamıştım öyle söyleyim.

Erteleme kâğıdına dilekçeyi yazdım ama o günden sonra resmen soğudum askerlik işlerinden. Askerliği kafama koymuştum bu konuda çok ciddiydim ama son günlerde uykularımı kaçıracak derecede soru işareti bırakıyor.

Ailem bana erken, acele etme, okulu bitir dedikçe ben düşüncemde çok net olduğum için böyle bir karar almıştım. Konuyu siyasete çekmek istemiyorum ama hem ülkenin durumu hemde askerin durumu(gösterilen tutum) ortada.

Ağustosda askerlik muhtemel ama kontenjana göre bir sonraki devreylede gidebilirim.

Benim aklımda iki soru var. 1. si erteleme kâğıdına dilekçe yazdıktan sonra tekrardan tecil hakkım var mı? Süre azaldı temmuz sonuna doğru kâğıt gelebilir ve yerim belli olur ağustosda alırlarsa.

2. si ise bütün şansları deneyerek okul hayatımı düzene sokarak okulu bitirip askere gitmem mi yoksa bedelli yapmak mı?

Askerlikten birazda soğutan hiçbirşeyi önemsemedim şu güne kadar gözü kapalı askere gitmek ne derece orasıda var. En azından şansımı denemeliyim diye düşünüyorum birşeyler için.

Milliyetçi bir kişiliğim var bedelli yap dediklerinde sindiremem demiştim ama bu ülkede milliyetçilik görüldüğü gibi pek önemsenmiyormuş.

Süre kısaldı, kafam karışık fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Edit : 31 Aralık 2017 tarihine kadar tecil ettirdim