bugrahanisbakan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli kardeşim 2 dakika çalışma yapıp 40 tl ye logo tasarımı yapanlarıda görüyoruz.Bende anlıyorum sizleri ama birilerinin yardıma ihtiyacı olduğunuda unutmamak lazım.Herkes o 5 TL dediğin parayı veremiyor da olabilir.Ki tekrar ediyorum.Logo isteklerini yapmıyorum. Bu da logo satışı yapan arkadaşlara duyduğum saygıdan dolayıdır.Ama gerçekten ihtiyacı olan, birşeyler yapmaya çalışan insanlar içinde empati kurmak gerektiğini düşünüyorum.Zaten geçici kampanya olduğunuda belirttim.Sürekli olarak burayı işgal edecek değiliz.Buradaki amaç 3-5 de olsa birilerine elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışmak.Empatiyi tek taraflı kurmamakta önemli.
Birilerine yardım etmek istiyorsan 5 TL ye o işleri yapıp, kazandığın parayı hayır kurumlarına bağışlayabilir veya ihtiyacı olan birisine de verebilirsin.

Nihayetinde benim sorunum değil. Ben ölmeyecek kadar zaten işin bu kısmından anlarım. Açıklama yapmanıza gerek yok. Bedava bir şey dağıtmak bu ülkenin en büyük temel sorunlarından bir tanesi. Zaten o yüzden geri kaldık ülke olarak.

İyilik yapacaksanız bir sürü huzur evi var, Lösev var. Benim gibi Lösev standında gönüllü olarak çalışabilirsin. Yoldan geçerken yaşlı birisine yardım edebilirsin. Veya mahallede torba taşıyan bir yaşlının torbasını / çantasını taşıyabilirsin. Bunlar iyiliktir. Burada yaptığın şeyler iyilik değildir.

5 TL yi veremeyecek dediğin adam varsa, mahallende etrafında arkadaşın akrabaların varsa yardım edebilirsin. Veya madem o kadar çok iyilik seversin. Yaptığın her iş için 5 TL kenara cebinden koy ve o paraları ihtiyacı olan birisine ulaştır. O zaman ne kadar iyilik sever birisi olduğunu görüp takdir edelim.

Not olarak belirteyim ben zaten grafik işleri yapmıyorum. Yapabilecek kadar iyi de değilim. Yazdıklarım kendim zarar görüyor olabileceğim için değil.

İyi sahurlar.