Broon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam hangi mesleği yapacaksan onu tercih et. Bundan bahsediyorum zaten kötü üniversite iyi bölüm iyi üviversite kötü bölüm derken.

Diyelim ki iyi üniversite kötü bölüm tercih ettin kötü bölümde dayanamıyorsan zaten büyük bir sorun.
Haklısınız hocam o yüzden büyük bir karar vermem gerekiyor pişman olmak istemiyorum.
antiTRust adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önce şu soruyu kendine bir sor, arazide çamur zeminde ilerleyeceksin senin işini 2 çeker bir bmw 5.20 mi görür yoksa dacia duster 4x4 mü?

Eğer bu ülkedeki zorlu şartlarda yol alacaksan, mutlaka 4x4 bir mesleğin olması lazım.

Doktor, mühendis, avukat, öğretmen birinci 4 lü

mühendis seçersen; makina, inşaat, elektrik-elektronik, endüstri/bilgisayar

İki üniversite bitirmiş bir makine mühendisi olarak sana tavsiyem kesinlikle önce seveceğin mesleği, sonra seveceğin üniversiteyi seçmen.

atıyorum kocaeli makine müh. yazarak odtü makineden alabileceğin bazı şeyleri ingilizce, sosyal imkanlar v.s. gibi kaybedeceksin, ama bu kayıpların telafisi bir yurtdışı şantiyesine veya dil kursuna bakar.

Fakat çevre müh. yazarsan ve daha sonra makine müh. istersen bunun bir yaştan sonra telafisi olmayacak.

Bir de kaderlerin üzerinde kader vardır, hakkında hayırlısını dilemek her zaman en iyisidir, ben sadece hayattaki tecrübelerimi paylaştım.
Hocam haklısınız fakat özel sektörde çalışacağımı düşünürsek sizde iş veren olsanız size gelen itü mühendisini mi alıp güzel maaş verirsiniz yoksa atıyorum kocaeli mühendisini mi? İmza çok önemli diye düşünüyorum her ne kadar bilgisayar mühendisliği olmasada itü çevre veya ytü çevreye girebiliyorum ve bölümü sevmesemde iş imkanını ve aylık geliri düşünmek zorundayım. Bu konuda yanlış mı düşünüyorum sizce?