Mecruh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Günaydın,
Ben 19 yaşındayım. Geçen yıl ygs/lys'ye girdim ve iyi bir puan alamadım bu yıl tekrar girdim puanım yine o kadar iyi değil. İktisat, işletme, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler falan alıyorum ama matematik yok bende. Matematiğim orta derecede olsaydı zaten iyi bir puan alırdım, ne yazık ki yok. Üniversitede okuyacağım bölümde de matematikle pek içli dışlı olmak istemiyorum kitlendim kaldım, ailemden bir ses çıkıyor etrafımdakilerden başka bir ses.
Diyorum buralardan gideyim en uzaktaki üniversiteye kötü bile olsa orda kendime bişey bulurum öyle de olmuyor. Instagramda butik kurmaya karar verdim, bir süre önce, kurdum da şuan başladım ufak ufak uğraşıyorum -üniversite harçlığım için daha olmayan üniversitenin harçlığını çıkarmaya uğraşıyoruz o da güzel bi kafa- bakalım işler nasıl gidecek.

Benim Grafik Tasarım'a ilgim var, kodlarla da öğrenince bir şeyler yapabileceğime inanıyorum.
Bilgisayarda bir şeyler yapmayı seviyorum, araştırmak, bilgi edinmek, sürekli gelişmek benim için en büyük zevk. Gelecekte kendimi nerde gördüğümü bilmiyorum, bazen diyorum okuma oğlum, çalış sermaye yap iş kur ama öyle de olmuyor. Para her kapıyı açıyor da kapatıyor da. Elalemin oğlu bizim aldığımız puanla özelde psikoloji okur bizde böyle düşünürüz. Birde bakıyorum değişik değişik çocuklar, sokakta iki laf edemeyen dili ayaklarına dolanan herifler yüksek puan alıyor böyle olunca kafamı vura vura kırasım geliyor. İki saattir laf kalabalığı edip anlatmaya çalıştığım napacağımı bilmiyorum, bunları anlatıp rahatlamak ve fikir almak istedim.
Hayatın boyunca sevmediğin bir kızla ömrünü nasıl geçiremeyeceksen aynı şekilde sevmediğin bir işide yapamayacaksın. Sevmiyorsan yapma kendi ilgilendiğin birşeye yakın bir öğretim gör. Hayata bir kez geleceksin buna göre karar ver çünkü hiç bir meslek senin hayal ettiğin meslek kadar güzel olamaz. Eskidendi o iyi bir bölüm oku iyi yerlere gel lafı. Her insan biir beceriyle doğar, bunu geliştirir yada beceri yok olur.