Ben de inşaat mühendisi kimliğimle yazayım öyleyse bikaç satır.
Ankara'da çalışıyorum, şantiyeciyim, şantiye şefiyim. İşsiz kalmıyoruz çok şükür orası ayrı. En kötü ihtimalle yapı denetimin kapısını çalarsın inşaat mühendisi olursan.
Ancak ilk başlarda mesleğin handikapları var, yeni mezun odtü-itü-boün mezunu bir kişi adını soyadını söyleyemiyor olsa dahi, çok büyük köklü firmalarda rahatlıkla üniversitesinin ismiyle iş buluyor. Herhangi bir anadolu üniversitesinden mezun olan kişi ise birkaç yıl sürünme dönemi yaşıyor. CV'sini göz doldurur bi vaziyete getirebilirse o zaman güzel para kazanmaya başlıyor. Getiremezse sürünmeye devam.
İsmi olan bir üniversite mezunu ile diğerinin sürünme veya yükselme evresi bambaşka oluyor.
Gelelim konu sahibi genç arkadaşıma,
"Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum" kısmını çok çok iyi düşün. Çok sevdiğim iki devrem vardı üniversiteden, ikisi de bilgisayar mühendisliğini "çok isteyerek" kazandılar. 4 yılda da pekala bitirdiler.
Aylardır özel havacılık okuluna gidiyorlar. Pilot olabilmek için. Adamlar soğudular bilgisayardan, koddan şundan bundan. MP3 dinlemeye bile bilgisayar açmıyorlar. Diploma sahibi olmuş oldular. Pilot olabilmek için kıçını yırtıyorlar şuan.
Seçim senin dostum, ne okursan oku nerde okursan oku işin özü çalışan her türlü kazanır. Öyle yada böyle..
Okurken sıkılır mıyım bilmiyorum hocam zaten istediğim okullarda bilgisayarı kazanamıyorum kötü yerede gitmek istemediğimden bilgisayar okuyamayacağım o yüzden başka bir bölüm önerisi arıyorum şuanda.